Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

ISO 9001 kisvállalkozások számára

A kisvállalkozások ISO 9001 tanúsításával kapcsolatban sok tévhit kering. A legtöbb ember hajlamos azt gondolni, hogy az ISO 9001 tanúsítás csak a nagyvállalatok számára követelmény. A valóság azonban az, hogy az ISO-tanúsításból akkor is profitálhat, ha kis- vagy középvállalkozást vezet.

Az ISO 9001 bevezetése bizonyítja a folyamatos fejlesztés és a folyamatok minősége iránti elkötelezettségét. Ezenkívül az ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítás segíthet a termelékenység javításában, a költségek csökkentésében és az ügyfelek elégedettségének növelésében. A Mav-IT már 2004 óta segíti a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak az ISO 9001 tanúsítás megszerzésében.

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR AZ ISO 9001 TANÚSÍTÁS?

Kisvállalkozóként az ISO 9001 tanúsítás többféleképpen is segíthet Önnek, többek között;

Új lehetőségek feltárása – az ISO 9001 világszerte elismert, így Ön értékes kapcsolatokat alakíthat ki nemzetközi vállalatokkal. Továbbá az ISO tanúsítás megszerzése új piacokat nyithat meg, mivel a legtöbb ország a minőség jeleként ismeri el. Mint ilyen, növeli márkája hírnevét, ami viszont javíthatja az ügyfélélményt és elősegítheti az ügyfélmegtartást.

A teljesítmény javítása – Az ISO 9001 (minőségirányítási rendszer) bevezetése robusztus folyamatértékelést és jobb vezetői készségeket kínál, amelyek segítik csapatát a jobb teljesítmény elérésében. Hosszú távon segít racionalizálni a folyamatokat, csökkenteni a pazarlást, minimalizálni a hibákat és javítani a hatékonyságot.

Az értékesítés növelése – A legtöbb vállalkozás, különösen nemzetközi szinten, szívesen köt üzletet olyan vállalatokkal, amelyek ISO tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ráadásul az ISO 9001 megfelelés versenyelőnyhöz juttatja Önt, mivel az ügyfelek jobban megbíznak majd Önben, mivel minőségi termékeket vagy szolgáltatásokat nyújt.

ISO 9001 TANÚSÍTÁS KISVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA: A FOLYAMAT

A kisvállalkozások ISO-tanúsítása első pillantásra bonyolultnak és túlterhelőnek tűnhet. Ez azonban gyakran a szabvány akkreditációjának meglévő félreértése miatt történik. Gyakorlatilag azonban a kisvállalkozások QMS-e gyakran azt használja fel, amit a szervezet már kifejlesztett.

Ha szakszerűen kezelik, az ISO 9001 tanúsítási folyamat lehetővé teheti, hogy holisztikus megközelítéssel vizsgálja felül az eljárásokat, és javítsa vállalkozása minden aspektusát. Kétségtelen, hogy az ISO-megfelelőségre törekvő kisvállalkozások gyakran jobb folyamatokat hoznak létre, amelyek versenyelőnyhöz juttatják őket, segítik az ügyfélszolgálat javítását és a vállalkozásuk növekedését.

Az ISO 9001 tanúsítás legkritikusabb szempontja a követelmények és a követelmények teljesítéséhez szükséges irányelvek megértése. Az ISO 9001:2015 legújabb változata egyszerűsített kritériumokat kínál, ami megkönnyíti a kisvállalkozások számára az ISO-tanúsítás megszerzését.

AZ ISO TANÚSÍTÁS SORÁN KÖVETENDŐ LÉPÉSEK KISVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA

A Best Practice szakértői a lehető legkönnyebbé és élvezetesebbé teszik az ISO 9001 tanúsítás megszerzésének teljes folyamatát. Ez magában foglalja a jelenlegi rendszerének értékelését és a fejlesztésre szoruló folyamatok rámutatását. De előbb az alábbi lépéseket kell követnie:

• Állapítsa meg, hogy szükség van az ISO 9001 tanúsításra.
• Szerezze be a szabványt, és olvassa el, hogy megértse a követelményeket.
• keressen egy ISO 9001 tanácsadó / felkészítő céget, hogy segítsen a folyamat gyors és zökkenőmentes lebonyolításában.
• Hasonlítsa össze a szabvány követelményeit az Ön jelenlegi rendszereivel és folyamataival, hogy az új változtatások a hatékonyság, a minőség és a teljesítmény javulását eredményezzék.
• Ellenőrizze, hogy a meglévő folyamatai megfelelnek-e a követelményeknek, és ha nem, végezze el a szükséges fejlesztéseket a megfelelés eléréséhez.
• A tanúsítás megszerzése előtt végezzen (belső) auditot a nem megfelelőségi problémák azonosítására.

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE AZ ISO 9001 TANÚSÍTÁSHOZ KISVÁLLALKOZÁSA SZÁMÁRA?

Ha kisvállalkozásának ISO 9001 tanúsításra van szüksége nem kell aggódnia, a örömmel, segítünk Önnek is. Közel 20 éves gyakorlatunk van ISO 9001 tanúsításra felkészítésben. Keressen minket: mav-it.hu/iso9001