Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Döntés született Alec Baldwin-ügyében – Pénzbírsággal megúszták a halálos forgatást

Lezárult a tavaly októberben tragédiába torkolló forgatás, ahol meghalt az operatőr.

A kétszeres Oscar–jelölt amerikai színész botránya még tavaly októberben robbant ki, amikor is a Rust című westernfilmjének forgatásán egy kelléknek használt kézifegyverrel lelőtte az operatőrként dolgozó Halyna Hutchinst.

Baldwin a történteket követően teljesen összetört, de maximálisan együttműködött a kivizsgálást végző rendőrséggel. A hatóság később megerősítette, a lőfegyver éles lőszerrel volt megtöltve. A megmagyarázhatatlan módon elkövetett emberi mulasztás is közrejátszott tehát, ahhoz, hogy bekövetkezzen a tragédia.

A színész, aki egyben a befejezetlen filmnek producere is volt, később azzal védekezett, hogy nem ő húzta meg a ravaszt, és fogalma se volt, hogyan kerülhetett éles lövedék a Santa Fe-i forgatás helyszínére. A produkció fegyvermestere ezzel szemben a forgatás lebonyolításának kaotikusságát okolta elsősorban, ami miatt nem tudott eleget tenni a szakszerű biztonsági előírásoknak.

Most az esetet kivizsgáló tisztviselők kijelentették, hogy a film produkciós munkálatait ellátó Rust Movie Productions megkerülve az iparágban bevezetett biztonsági előírásokat, komoly kihágásokat követett el, amelyek a baleset közvetlen bekövetkeztéhez vezettek.

A filmgyártó céget 139 793 dollár, azaz körülbelül 47,8 millió forint megfizetésére kötelezték a fegyverbiztonsági szabályok elmulasztása miatt.