Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Döntés született Alec Baldwin-ügyében – Pénzbírsággal megúszták a halálos forgatást - Trimedio News

Döntés született Alec Baldwin-ügyében – Pénzbírsággal megúszták a halálos forgatást

Lezárult a tavaly októberben tragédiába torkolló forgatás, ahol meghalt az operatőr.

A kétszeres Oscar–jelölt amerikai színész botránya még tavaly októberben robbant ki, amikor is a Rust című westernfilmjének forgatásán egy kelléknek használt kézifegyverrel lelőtte az operatőrként dolgozó Halyna Hutchinst.

Baldwin a történteket követően teljesen összetört, de maximálisan együttműködött a kivizsgálást végző rendőrséggel. A hatóság később megerősítette, a lőfegyver éles lőszerrel volt megtöltve. A megmagyarázhatatlan módon elkövetett emberi mulasztás is közrejátszott tehát, ahhoz, hogy bekövetkezzen a tragédia.

A színész, aki egyben a befejezetlen filmnek producere is volt, később azzal védekezett, hogy nem ő húzta meg a ravaszt, és fogalma se volt, hogyan kerülhetett éles lövedék a Santa Fe-i forgatás helyszínére. A produkció fegyvermestere ezzel szemben a forgatás lebonyolításának kaotikusságát okolta elsősorban, ami miatt nem tudott eleget tenni a szakszerű biztonsági előírásoknak.

Most az esetet kivizsgáló tisztviselők kijelentették, hogy a film produkciós munkálatait ellátó Rust Movie Productions megkerülve az iparágban bevezetett biztonsági előírásokat, komoly kihágásokat követett el, amelyek a baleset közvetlen bekövetkeztéhez vezettek.

A filmgyártó céget 139 793 dollár, azaz körülbelül 47,8 millió forint megfizetésére kötelezték a fegyverbiztonsági szabályok elmulasztása miatt.