Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elhunyt a Nagymenők sztárja

83 éves korában elhunyt Paul Sorvino amerikai színész.

Paul a Nagymenők és a Nixon című filmek sztárja a floridai Jacksonville egyik klinikáján hunyta le örökre a szemét – közölte hétfőn szóvivője, Roger Neal.

A közlemény szerint felesége, Dee Dee Sorvino mindvégig a sztár oldalán volt.

Teljesen le vagyok törve. Életem szerelme és a valaha élt legcsodálatosabb férfi távozott. Megszakad a szívem – írta Dee Dee Sorvino Twitter-oldalán.

Paul Sorvino az utóbbi években egészségügyi problémákkal, asztmával küzdött, ami miatt különböző légzési technikákat kellett elsajátítania. Később könyvet is írt a betegségéről, és egy alapítványt is létrehozott Sorvino Asztma Alapítvány néven – írta a TMZ.

Paul Sorvinónak három gyermeke van, köztük az Oscar-díjas Mira Sorvino.

Brooklynban született és nőtt fel, apja Olaszországból érkezett bevándorló volt. Sorvino operaénekes akart lenni, de később jelentkezett a New York-i Amerikai Zenei és Drámai Akadémiára, ahol színészetet tanult – írja róla a TMZ. Az 1970-es évektől szerepelt filmekben és sorozatokban.

Legismertebb szerepét Martin Scorsese Nagymenők című filméjében alakította, ahol Paulie Cicero maffiózót játszotta. Szerepelt a Vörösök, A cég, a Rómeó+Júlia című filmekben és a San Francisco utcáin és az Esküdt ellenségek (Law & Order) sorozatokban is, utóbbiban Phil Cerretta nyomozó szerepét alakítva az 1990-es években.