Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Úgy tűnik, Alec Baldwinnak meg kellett húznia a ravaszt a halálos balesetnél

Alec szerint a fegyver magától sült el, de az FBI máshogy látja.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb forgatási balesete volt, amikor Alec Baldwin tavaly októberben egy kellékfegyverrel véletlenül megölte a Rust című westernfilm operatőrét, Halyna Hutchinst. A színész egy korábbi tévéinterjúban azt állította, hogy ő nem húzta meg a ravaszt, és soha nem is tenne ilyet, mikor ráfog valakire egy fegyvert.

Ennek azonban ellentmondani látszik az FBI jelentése, amelynek megállapításait az ABC News hozta nyilvánnoságra. A vizsgálat arra jutott, hogy a Baldwin kezében lévő fegyver nem nagyon sülhetett el anélkül, hogy meghúzták volna a ravaszt, hiszen nem volt ilyen típusú szerkezeti meghibásodása. Még ha a kakas teljesen, vagy csak félig/negyedig volt felhúzva, akkor sem sülhetett el a pisztoly a ravasz meghúzása nélkül. A jelentés szerint fel nem húzott állapotban és teljesen feltöltött tár esetében, egy gyutacs akár a ravasz meghúzása nélkül is berobbanhatott, de csak akkor, ha közvetlen ütés érte a kakast – ez amúgy a szakértők szerint teljesen normális jelenség ennél a típusnál.

Az ABC kereste ezzel kapcsolatban Alec Baldwint is, de egyelőre nem kaptak választ a színésztől, aki a hírek szerint idén Budapesten forgatja a Chief of Station című kémthrillert.