Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Úgy tűnik, Alec Baldwinnak meg kellett húznia a ravaszt a halálos balesetnél

Alec szerint a fegyver magától sült el, de az FBI máshogy látja.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb forgatási balesete volt, amikor Alec Baldwin tavaly októberben egy kellékfegyverrel véletlenül megölte a Rust című westernfilm operatőrét, Halyna Hutchinst. A színész egy korábbi tévéinterjúban azt állította, hogy ő nem húzta meg a ravaszt, és soha nem is tenne ilyet, mikor ráfog valakire egy fegyvert.

Ennek azonban ellentmondani látszik az FBI jelentése, amelynek megállapításait az ABC News hozta nyilvánnoságra. A vizsgálat arra jutott, hogy a Baldwin kezében lévő fegyver nem nagyon sülhetett el anélkül, hogy meghúzták volna a ravaszt, hiszen nem volt ilyen típusú szerkezeti meghibásodása. Még ha a kakas teljesen, vagy csak félig/negyedig volt felhúzva, akkor sem sülhetett el a pisztoly a ravasz meghúzása nélkül. A jelentés szerint fel nem húzott állapotban és teljesen feltöltött tár esetében, egy gyutacs akár a ravasz meghúzása nélkül is berobbanhatott, de csak akkor, ha közvetlen ütés érte a kakast – ez amúgy a szakértők szerint teljesen normális jelenség ennél a típusnál.

Az ABC kereste ezzel kapcsolatban Alec Baldwint is, de egyelőre nem kaptak választ a színésztől, aki a hírek szerint idén Budapesten forgatja a Chief of Station című kémthrillert.