Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Vlagyimir Putyin orosz elnök elbúcsúzott Mihail Gorbacsovtól, de a temetésén nem lesz jelen

A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön elbúcsúzott Mihail Gorbacsov volt szovjet államfőtől a moszkvai Központi Klinikai Kórházban, és virágot helyezett el koporsójánál, mielőtt Kalinyingrádba utazott – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

Szavait a RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézte.

– Az elnök ma a Kalinyingrádi területre utazott, de mielőtt útjára indult megállt a Központi Klinikai Kórháznál, elbúcsúzott Mihail Gorbacsovtól és egy csokor virágot helyezett el a koporsójánál – mondta a szóvivő újságíróknak.

Putyin bordó rózsacsokorral érkezett. Néhány percig a koporsó mellett állt. Aztán Gorbacsov portréjához fordult, és meghajolt. Ezután az államfő a koporsóra tette a kezét, keresztet vetett és ismét meghajolt.

Peszkov szólt arról, hogy az általános búcsúztató ünnepség szeptember 3-án lesz, Putyin munkarendje azonban nem teszi lehetővé, hogy jelen legyen a temetésen.

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában elhunyt. A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte a nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz. (MTI)