Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Orbán Viktor is részt vett Mihail Gorbacsov temetésén – Fotó!

Moszkvában vettek végső búcsút az egykori szovjet vezetőtől.

Isten nyugosztalja Mihail Gorbacsovot! – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán az egykori szovjet pártfőtitkár temetésével kapcsolatban szombaton.

– Moszkvában vagyunk. Mihail Gorbacsov búcsúztatására érkeztünk – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalon közzétett videóban, hozzátéve, hogy a ravatalnál elhelyezték Magyarország nevében a tisztelet virágait.

– Sok minden kellett ahhoz, hogy harmincegynéhány évvel ezelőtt vér és emberáldozat nélkül szabadulhassunk ki a Szovjetunióból és szabadulhassunk meg a kommunizmusból. Gorbacsov nélkül ez nem történhetett volna meg. Így, vér nélkül, békében biztosan nem történhetett volna meg – mondta a magyar miniszterelnök.

– Hálásak vagyunk neki, ezért jöttünk el és helyeztük el a tisztelet virágait. Isten vele, nyugodjék békében! –mondta Orbán Viktor.

OV temetes

Orbán Viktor miniszterelnök, Schmidt Mária történész, Kónya Imre ügyvéd, politikus, Orbán Balázs politikai igazgató és Deutsch Tamás fideszes politikus lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál Moszkvában 2022. szeptember 3-án.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Fotó: Orbán Viktor Facebook