Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Belélegezhető koronavírus-vakcinát engedélyeztek Kínában

Egyelőre nem tudni, mikor kerül felhasználásra.

Zöld utat kapott Kínában a Cansino Biologics vállalat adenovírust tartalmazó, belélegezhető koronavírus elleni vakcinája – írja a Reuters. A Nemzeti Orvostechnikai Termékfelügyelet vészhelyzeti felhasználásra, emlékeztető vakcinaként engedélyezte annak használatát.

A Cansino közleménye szerint az engedélyezés pozitív hatással lesz a vállalat teljesítményére, feltéve, hogy az érintett kormányzati szervek megvásárolják és használják is majd terméküket. Ugyanakkor jelezték, egyelőre bizonytalan, mikor kerülhet piacra a vakcinájuk, ugyanis további adminisztratív engedélyekre van szükség, az értékesítés pedig a COVID-19 hazai és külföldi helyzetétől, valamint Kína oltási arányától is függ.

Kínában vészhelyzeti felhasználásra, emlékeztető oltásként engedélyt kapott a Livzon Pharmaceutical Group vakcinája is. A Livzon oltóanyaga az eredeti koronavírus-variánson alapul, és a remények szerint kiszélesítené az emlékeztető oltás lehetőségét Kína 1,4 milliárdos lakossága számára.

A járvány nemrégiben újra fellángolt az országban, melynek következtében a 12 milliós Sencsent és a 21 millió Csengtu város lakosságát is zárlat alá helyezték. Kínában jelen állás szerint az emberek 90 százaléka kapta meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, míg a második, emlékeztető dózist eddig 60 százalék kapta meg.