Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Alec Baldwin négy ember perelt be a Rust című film forgatásán történt haláleset miatt

Hanyagsággal vádolja a fegyvermestert és három másik stábtagot.

Alec Baldwin tavaly októberben forgatott a Rust című filmjéhez, amikor egy kellékfegyverrel halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrnőt. A lövedék a rendező kulcscsontját is eltalálta, de ő túlélte a balesetet.

A stábot – köztük a film producerjeként is tevékenykedő Baldwint – többen beperelték, köztük az elhunyt operatőrnő családja, velünk viszont a színész nemrég peren kívül egyezett meg, Hutchins férje pedig a továbbiakban a film executive producere lesz.

A New York Times szerint Baldwin időközben szintén pert nyújtott be a Rust fegyvermestere és más stábtagok ellen, gondatlanság miatt. A Page Six szemléje alapján Hannah Gutierrez-Reedet, Dave Hallst, Sarah Zachry-t és Seth Kenney-t vádolja azzal, hogy nem gondoskodtak megfelelően a biztonságról. A színész ügyvédje, Luke Nikas úgy nyilatkozott: Halyna Hutchins tragédiája azért történt, mert éles töltényeket szállítottak és töltöttek a fegyverekbe a forgatáson.

– Gutierrez-Reed nem ellenőrizte gondosan a töltényeket vagy a fegyvert, Halls nem ellenőrizte gondosan a fegyvert, mégis kijelentette, hogy az biztonságos, mielőtt átadta volna Baldwinnak, Zachry pedig elmulasztotta közölni, hogy Gutierrez-Reed a forgatáson kívül felelőtlenül viselkedett, és biztonsági kockázatot jelentett a körülötte lévőkre nézve – magyarázta Nikas, hozzátéve: Alec Baldwin igyekszik, hogy tisztázza a nevét, az alpereseket pedig felelősségre akarja vonni a kötelességszegéseikért.