Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Alec Baldwin négy ember perelt be a Rust című film forgatásán történt haláleset miatt

Hanyagsággal vádolja a fegyvermestert és három másik stábtagot.

Alec Baldwin tavaly októberben forgatott a Rust című filmjéhez, amikor egy kellékfegyverrel halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrnőt. A lövedék a rendező kulcscsontját is eltalálta, de ő túlélte a balesetet.

A stábot – köztük a film producerjeként is tevékenykedő Baldwint – többen beperelték, köztük az elhunyt operatőrnő családja, velünk viszont a színész nemrég peren kívül egyezett meg, Hutchins férje pedig a továbbiakban a film executive producere lesz.

A New York Times szerint Baldwin időközben szintén pert nyújtott be a Rust fegyvermestere és más stábtagok ellen, gondatlanság miatt. A Page Six szemléje alapján Hannah Gutierrez-Reedet, Dave Hallst, Sarah Zachry-t és Seth Kenney-t vádolja azzal, hogy nem gondoskodtak megfelelően a biztonságról. A színész ügyvédje, Luke Nikas úgy nyilatkozott: Halyna Hutchins tragédiája azért történt, mert éles töltényeket szállítottak és töltöttek a fegyverekbe a forgatáson.

– Gutierrez-Reed nem ellenőrizte gondosan a töltényeket vagy a fegyvert, Halls nem ellenőrizte gondosan a fegyvert, mégis kijelentette, hogy az biztonságos, mielőtt átadta volna Baldwinnak, Zachry pedig elmulasztotta közölni, hogy Gutierrez-Reed a forgatáson kívül felelőtlenül viselkedett, és biztonsági kockázatot jelentett a körülötte lévőkre nézve – magyarázta Nikas, hozzátéve: Alec Baldwin igyekszik, hogy tisztázza a nevét, az alpereseket pedig felelősségre akarja vonni a kötelességszegéseikért.