Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zelenszkij szerint nem lesz harmadik világháború

Az ukrán elnök beszédét az Instagramon tették közre.

Nem lesz harmadik világháború, mert Ukrajna megállítja az orosz agressziót – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Golden Globe díjátadó ünnepségén videó-összeköttetésen keresztül mondott beszédében.

Az államfő beszédét Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője tette közzé az Instagramon szerdán. „Emberek milliói haltak meg az első világháborúban. A második világháború több tízmillió ember életét oltotta ki. Nem lesz harmadik világháború. Ez nem egy trilógia. Ukrajna megállítja az orosz agressziót a területén. Ezt az egész szabad világgal együtt tesszük. Remélem, hogy mindannyian velünk lesztek győzelmünk napján” – fogalmazott Zelenszkij.

Az ukrán elnök emlékeztetett arra, hogy a Golden Globe-díjat különleges időben alapították. Ez volt az az idő, amikor a második világháború még nem ért véget, de a helyzet megváltozott, és már mindenki tudta, ki fog győzni, bár még zajlottak a csaták. „Most 2023 van. Az ukrajnai háború még nem ért véget, de a helyzet változik. És most már világos, hogy ki fog győzni. Még mindig lesznek csaták és könnyek, de már most is elmondhatom, hogy ki volt a legjobb tavaly. Ti voltatok azok: a szabad világ szabad emberei. Azok, akik összefogtak, hogy támogassák a szabad ukrán népet közös szabadságharcunkban” – hangoztatta Zelenszkij.

Az ukrán elnök szerdán a nyugat-ukrajnai Lvivbe (Lemberg) utazott munkalátogatásra, ahol megbeszélést folytatott Ukrajna északnyugati régióinak biztonsági helyzetéről, valamint az elesett ukrán katonák emléke előtt is tisztelgett. Az elnöki iroda tájékoztatása szerint a koordinációs értekezleten szót ejtettek az államhatár védelmének helyzetéről, különös tekintettel az ukrán-fehérorosz határszakaszra. Az elnök jelentéseket hallgatott meg az említett határszakaszon levő erődítmények állapotáról és megerősítéséről, valamint az ott szolgáló határőrök és katonák anyagi támogatásáról.

Szót ejtettek a rivnei atomerőmű védelmének és megbízható működésének biztosításáról is. Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a külső kockázatokkal szembeni védelem hozzájárul a nyugat-ukrajnai régiók gazdaságának normális működéséhez. (MTI)