Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A szíriai Latakiában mobil klinikát állít fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A mobil klinikák mellett hotspototak alakítanak ki, ahol élelmiszerrel, higiénés termékkel nyújtanak segítséget a rászorulóknak.


A földrengés sújtotta Szíriában Latakia városban állítja fel első mobil klinikáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, és emellett egy úgynevezett hotspotot is kialakítanak a településen a szervezet humanitárius szakemberének útmutatása alapján.
A szeretetszolgálat az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben hozzátette: a hotspoton élelmiszerrel, innivalóval, higiénés termékekkel fogadják a segítséget kérő embereket.
Azt írták, Szíriában éjjelente fagypont alá süllyed a hőmérséklet, az emberek újabb földmozgástól tartva sok helyen gépkocsikban ülve töltötték az éjszakát.
A túlélők felkutatása kedd éjjel is folytatódott és szerdán is zajlik, a mentést jellemzően szíriai egységek és a lakosság végzi a rendelkezésükre álló eszközökkel.
Latakia városában a romok között dolgoznak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szíriai partnerszervezetéhez, a görögkatolikus melkita egyházhoz tartozó emberek is, akik húszan-harmincan keresnek túlélőket a romok között – tudatta a segélyszervezet.
Hangsúlyozták: a katasztrófa törökországi helyszíneivel ellentétben Szíriában nincsenek jelentős létszámú nemzetközi segélycsapatok.
Az országot nemzetközi szankciók sújtják, a beutazás körülményes. Az áramszolgáltatás és az üzemanyag-ellátás már a földrengések előtt is esetlegesen működött, egyes területeket pedig még mindig fegyveres szervezetek tartanak ellenőrzésük alatt, így a közlekedés is nagyon nehézkes – ismertették.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tíz éve valósítja meg humanitárius akcióit és a háború utáni újjáépítést segítő programjait a szíriai görögkatolikus melkita egyház szervezeteivel együttműködve, velük közösen végzi jelenleg is humanitárius munkáját – olvasható a közleményben.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat