Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Törökországban meghaladta a 41 ezret a halálos áldozatok száma

A török hatóságok február 6. óta 6414 utórengést regisztráltak az érintett térségben.

Törökországban 41 156-ra emelkedett a február 6-i földrengések halálos áldozatainak a száma – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a török katasztrófavédelem (AFAD) elnöke, Yunus Sezer.
Sezer az AFAD ankarai központjában felszólalva arról is beszámolt, hogy a sérültek száma a jelen állás szerint 114 834.
Hozzátette: 15 helyszínen még most is túlélők után kutatnak a mentőegységek, túlnyomó többségében a dél-törökországi Hatay tartományban.
Legutóbb szombaton, a mentési munkálatok 13. napján hoztak ki túlélőket a romok alól. Három ember, köztük egy gyerek életét 296 óra után sikerült megmenteni Hatayban.
Murat Kurum török városfejlesztési miniszter hétfőn a szintén földrengés sújtotta Gaziantep tartományba látogatott. Később újságíróknak nyilatkozva azt mondta: nem a földdel egyenlővé tett régi települések helyére építik fel az újakat, hanem máshol alakítják ki őket. A talaj minőségétől függően a völgyekből a hegyek felé költöznek, a törésvonalaktól távolabbi helyekre. Kiemelte továbbá hogy az épületek magassága nem fogja meghaladni a 4-5 szintet, a lakóházak földszintjét pedig nem lehet majd üzlethelyiségként használni. (MTI)

Fotó: CNN