Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

63-ra emelkedett emelkedett a dél-olaszországi hajószerencsétlenség halottainak száma

Gyásznapot hirdettek meg a dél-olaszországi Calabria tartományban, ahol hétfőn tovább keresték a partnál történt hajószerencsétlenség áldozatait.

Tovább emelkedett, immár 63 a dél-olaszországi hajószerencsétlenség halottainak száma, a hatóságok szerint a hajó zátonyra futott.
Az éjszaka folyamán egy további holttestet dobott partra a tenger, további kettőt pedig a kutatóegységek találtak meg a vízben. Egy negyedik férfi kórházban halt meg, miután a vasárnapi hajószerencsétlenségben súlyos sérüléseket szenvedett.
Nyolcvanan élték túl a balesetet, közülük húszan vannak kórházban. A holttestek keresése hétfőn helikopterek és búvárok segítségével folytatódott.
Továbbra sincsen pontos adat arról, hogy hányan utaztak a hajón, amely Törökországból négy nap alatt tette meg az utat a dél-olaszországi partokig.
A hajó az olasz hatóságok szerint homokpadra futott, felborult, utasai a vízbe estek. A vihar által felkorbácsolt hullámok a parti szikláknak csapták a hajótestet, amely darabokra tört.
Két török állampolgárságú embert vettek őrizetbe, akiket a csoportot kísérő emberkereskedőknek tartanak.
Calabria tartomány elnöke, Roberto Occhiuto, a jobbközép Hajrá Olaszország politikusa keddre gyásznapot hirdetett meg a tartományban.
– Mit tett az Európai Unió az utóbbi években? Hol van Európa, melynek biztonságot és legalitást kellene garantálnia? Mi lett a migránsok származási országaival való párbeszéddel? Ezekre a kérdésekre sajnos a mai napig nem kaptunk választ, miközben aki a (migrációtól érintett) területeken a mindennapok valóságában él, kénytelen a vészhelyzeteket kezelni és a halottakat siratni – írta közleményben a calabriai tartományi elnök.
Matteo Piantedosi belügyminiszter úgy vélte, senkinek sem szabad útra kelnie szélsőséges időjárási viszonyok között. Megjegyezte, még a legnagyobb elkeseredés sem igazolhatja, hogy egyesek saját gyermekeik életét kockáztatják, amikor hasonló utazási feltételek mellett elindulnak. A hajószerencsétlenségben tucatnyi gyermek halt meg.
Ami az emberkereskedelmet illeti, a belügyi tárca vezetője szerint nemzetközi problémáról van szó. Hozzátette, hogy az emberkereskedelem feltartóztatásáról és Európa szerepéről a következő órákban francia kollegájával egyeztet, akivel Párizsban találkozik. (MTI)