Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Többen életüket vesztették Kalifornia közelében egy hajóbalesetben

A hajótörés szombat este történt San Diego közelében, Kalifornia déli részén, a Blacks Beach partszakaszon.

Kalifornia partjainál legkevesebb nyolc ember meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy embercsempész hajó – közölték vasárnap a hatóságok.
A parti őrség és a San Diegó-i tűzoltóság egységei vasárnap reggelig nyolc holttestet találtak és még legkevesebb hét eltűntet kerestek. A munkát nehezítette a köd, amely akadályozta, hogy a kutatást helikopterekről folytassák.
Richard Brahm, a parti őrség illetékese közölte, hogy két kisebb méretű motoroscsónak közelítette meg a partot szombaton késő este, amikor az egyik a nagy hullámokban felborult. A mentőket a másik hajón utazó egyik nő riasztotta, aki arról számolt be, hogy a balesetet szenvedett hajón legkevesebb 15-en voltak.
A San Diegó-i tűzoltóság közlése szerint szombaton éjfél körül kapták a riasztást, de a gyorsan kivonuló mentők a baleset helyszínét a magas dagály miatt nehezen érték el.
A mentésbe a parti őrség és a tűzoltóság mellett bekapcsolódott a szövetségi határőrség és a helyi rendőrség is.
Egyelőre nincs hír a másik hajó utasainak sorsáról, és az áldozatok állampolgárságáról sem adtak információt. A hatóságok vasárnap a későbbi órákra sajtótájékoztatót ígértek, de a feltételezések szerint illegális bevándorlókat szállítottak a járművek. (MTI)