Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sikeres az orosz-szíriai összefogás a terrorizmus elleni harcban

Oroszország és Szíria közös erőfeszítéseinek köszönhetően jelentős előrelépés történt a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben.

Az elért eredmények „lehetőséget biztosítanak a társadalmi-gazdasági és belpolitikai helyzet stabilizálására” Szíriában. Együttérzését fejezte ki a közel-keleti országban bekövetkezett földrengés miatt, és kitérve arra, hogy az orosz hadsereg és katasztrófavédelem részt vállal a következmények felszámolásában, további orosz támogatást ígért – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor szerdán a Kremlben fogadta szíriai hivatali partnerét, Bassár el-Aszadot.
Aszad kifejezte háláját a természeti csapás nyomán Moszkvától kapott segítségért, amelynek köszönhetően sikerült jelentősen csökkenteni az áldozatok számát és elszenvedett veszteségeket. Azt hangoztatta emellett, hogy a jelenlegi látogatása az orosz-szíriai kapcsolatok új szakasza előtt nyitja meg az utat. Damaszkusz támogatásáról biztosította Moszkvát a hagyományosan a Nyugat támogatását élvező „neonácik és régi nácik” elleni küzdelemben.
Putyin és Aszad legutóbb 2021 szeptemberében találkozott, akkor is az orosz fővárosban.
Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a tárcavezető, Szergej Sojgu a kétoldalú katonai, haditechnikai és terrorelhárítási együttműködésről tárgyalt szíriai hivatali partnerével, Ali Mahmúd Abbásszal Moszkvában. (MTI)