Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Sikeres az orosz-szíriai összefogás a terrorizmus elleni harcban

Oroszország és Szíria közös erőfeszítéseinek köszönhetően jelentős előrelépés történt a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben.

Az elért eredmények „lehetőséget biztosítanak a társadalmi-gazdasági és belpolitikai helyzet stabilizálására” Szíriában. Együttérzését fejezte ki a közel-keleti országban bekövetkezett földrengés miatt, és kitérve arra, hogy az orosz hadsereg és katasztrófavédelem részt vállal a következmények felszámolásában, további orosz támogatást ígért – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor szerdán a Kremlben fogadta szíriai hivatali partnerét, Bassár el-Aszadot.
Aszad kifejezte háláját a természeti csapás nyomán Moszkvától kapott segítségért, amelynek köszönhetően sikerült jelentősen csökkenteni az áldozatok számát és elszenvedett veszteségeket. Azt hangoztatta emellett, hogy a jelenlegi látogatása az orosz-szíriai kapcsolatok új szakasza előtt nyitja meg az utat. Damaszkusz támogatásáról biztosította Moszkvát a hagyományosan a Nyugat támogatását élvező „neonácik és régi nácik” elleni küzdelemben.
Putyin és Aszad legutóbb 2021 szeptemberében találkozott, akkor is az orosz fővárosban.
Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a tárcavezető, Szergej Sojgu a kétoldalú katonai, haditechnikai és terrorelhárítási együttműködésről tárgyalt szíriai hivatali partnerével, Ali Mahmúd Abbásszal Moszkvában. (MTI)