Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Súlyos betegséggel küzd a Jurassic Park című film főszereplője – „Talán haldoklom!”

Harmadik stádiumú vérrák miatt kap kezelést Sam Neill új-zélandi színész.

A 75 éves színésznél tavaly márciusban, a Jurassic World: Világuralom sajtóturnéja alatt fedeztek fel dagadt nyirokmirigyeket, s később angioimmunoblasztikus T-sejtes limfómát diagnosztizáltak nála, amely a non-Hodgkin limfóma egy ritka és agresszív formája – olvasható az atv.hu cikkében.
A The Guardian Australia című lap beszámolója szerint Neill szervezete nem reagált megfelelően a kemoterápiára, ezért egy új rákgyógyszert próbáltak ki rajta, amelynek köszönhetően mostanra a szervezetében nincsenek rákos elváltozások, de ezt a kezelést élete végéig folytatnia kell.
A színész emlékiratai a közeljövőben jelennek meg, ezzel kapcsolatban adott interjút.
– Az a helyzet, hogy beteg vagyok. Talán haldoklom. Úgyhogy ezzel most jobban bele kell húznom – írja a könyv első fejezetében Sam Neill.
Sam Neill Észak-Írországban született 1947-ben, de családjával már gyerekként Új-Zélandra költözött. Színészi pályáját az 1970-es években kezdte; az első jelentős elismerést a Sleeping dogs című filmben 1977-ben nyújtott alakításáért kapta, majd számos kasszasikerben és díjnyertes filmben alakított szerepet. A világhírnevet az 1993-as Jurassic Park hozta meg számára, melyben ő vitte vászonra dr. Alan Grant paleontológus professzor alakját.