Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Konténerfalut alakítottak ki a török-szíriai földrengés károsultjainak

Ideiglenes lakóhelyeket alakít ki a Strabag és az ÖBB Rail Cargo Group.

Konténerfalu adományozásával 30 család számára alakít ki ideiglenes lakóhelyeket a Strabag és az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) a földrengés sújtotta térség közelében, a törökországi Adiyaman tartománybeli Gölbasi városban – közölte a két osztrák vállalat kedden az MTI-vel.
A közleményben ismertetik, hogy az RCG különvonata 30 Strabag irodai konténert és három egészségügyi konténert szállít Törökországba. A helyszínen a Strabag koordinálja és támogatja majd a konténerfalu telepítését, valamint bekapcsolását az infrastruktúrába.
A 220 tonnás különvonat már elindult 2800 kilométeres útjára Pozsonyból. Az RCG fuvarozási útvonala Szlovákián, Magyarországon, Románián és Bulgárián keresztül vezet a török határig. Onnan egy partner vasútvállalat továbbítja a küldeményt a célállomásig, ahol a konténereket végül segélyszervezeteknek adják át.
A különvonatra további jótékonysági küldemények is felkerültek, például bútorok és nélkülözhetetlen higiéniai cikkek is.
A konténerfalu várhatóan a konténerek érkezése után körülbelül két héttel készül el, és legalább egy évig áll a lakók rendelkezésére, amíg megépülnek a megújult lakások a régióban – írják a közleményben.
A február 6-i pusztító erejű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint Törökországban 48 488 halálos áldozata volt. Közülük 6660 volt külföldi állampolgár, többségük szíriai. A 7,7-es és 7,6-os erősségű földrengések több mint 13 millió embert érintettek 11 tartományban.
Antakyában, a régió fővárosában az épületek 90 százaléka lakhatatlanná vált, a még álló épületek pedig tovább sérültek a későbbi utórengések következtében.