Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Konténerfalut alakítottak ki a török-szíriai földrengés károsultjainak

Ideiglenes lakóhelyeket alakít ki a Strabag és az ÖBB Rail Cargo Group.

Konténerfalu adományozásával 30 család számára alakít ki ideiglenes lakóhelyeket a Strabag és az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) a földrengés sújtotta térség közelében, a törökországi Adiyaman tartománybeli Gölbasi városban – közölte a két osztrák vállalat kedden az MTI-vel.
A közleményben ismertetik, hogy az RCG különvonata 30 Strabag irodai konténert és három egészségügyi konténert szállít Törökországba. A helyszínen a Strabag koordinálja és támogatja majd a konténerfalu telepítését, valamint bekapcsolását az infrastruktúrába.
A 220 tonnás különvonat már elindult 2800 kilométeres útjára Pozsonyból. Az RCG fuvarozási útvonala Szlovákián, Magyarországon, Románián és Bulgárián keresztül vezet a török határig. Onnan egy partner vasútvállalat továbbítja a küldeményt a célállomásig, ahol a konténereket végül segélyszervezeteknek adják át.
A különvonatra további jótékonysági küldemények is felkerültek, például bútorok és nélkülözhetetlen higiéniai cikkek is.
A konténerfalu várhatóan a konténerek érkezése után körülbelül két héttel készül el, és legalább egy évig áll a lakók rendelkezésére, amíg megépülnek a megújult lakások a régióban – írják a közleményben.
A február 6-i pusztító erejű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint Törökországban 48 488 halálos áldozata volt. Közülük 6660 volt külföldi állampolgár, többségük szíriai. A 7,7-es és 7,6-os erősségű földrengések több mint 13 millió embert érintettek 11 tartományban.
Antakyában, a régió fővárosában az épületek 90 százaléka lakhatatlanná vált, a még álló épületek pedig tovább sérültek a későbbi utórengések következtében.