Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Folytatják a kutatást a New Yorkban összeomlott parkolóház romjainál

Eddig egy halott és öt sérült kerül elő a romok alól.

New Yorkban szerdán folytatták az egy nappal korábban összeomlott parkolóház átkutatását és a romok eltakarítását, a hatóságok minden járművet átkutatnak, hogy nem tartózkodott-e benne valaki a tragédia idején.
Kedden délután New York belvárosa, Manhattan déli részén (Lower Manhattan), a pénzügyi központ közelében omlott össze egy parkolóház, aminek nyomán legkevesebb egy ember meghalt és öten megsérültek. A hatósági beszámoló úgy fogalmazott, hogy az épület emeletei egészen a pinceszintig „palacsintaszerűen” egymásra zuhantak, maga alá temetve parkoló járműveket.
A város építésügyi osztályának vezetője, Kazimir Vilenchik sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a 2003-ban emelt épülettel összefüggésben legalább egy építésügyi hiányosságról tudomásuk van, amellyel kapcsolatban még 2010-ben kérelem is beérkezett, de azt nem közölte, hogy a hiányosságot kiküszöbölték-e. Elhangzott, hogy több érvényben lévő kivitelezési engedély is létezik az épületre, ezek egyike elektromos javításokra vonatkozik, ami zajlott a baleset idején.
A sajtójelentések szerint ugyanakkor az épülettel kapcsolatban a városi iratok tanúsága szerint már összesen 19 esetben állapítottak meg szabálysértést, amelyek közül négy a nyitott ügy, ahol a tulajdonos nem bizonyította, hogy intézkedett volna.
A szakértők szerdán folytatták a környező épületek átvizsgálását is, továbbra is zárva a parkolóház utcája, valamint a baleset helyszínén készült drónfelvételeket elemzik, hogy megpróbálják megállapítani az épületomlás okát. (MTI)