Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ejtik a vádat Alec Baldwin ellen

Az új-mexikói ügyészség ejti a vádat Alec Baldwin ellen a Rust című western tavalyi forgatásán lelőtt Halyna Hutchins operatőr ügyében.

A hírt az amerikai színész ügyvédjei közleményben jelentették be. A 65 éves színész és rendező, és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kelléktáros ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat január végén. Baldwin október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt, a 42 éves Hutchinst és sebesítette meg Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan módon éleslőszer volt. A színészt azzal gyanúsították, hogy hanyag gondatlanságot tanúsított a biztonsági előírások iránt Hutchins halálával kapcsolatban.
– Elégedettek vagyunk a döntéssel, hogy ejtik az ügyet Alec Baldwinnal szemben, és támogatjuk egy megfelelő vizsgálat lefolytatását a tragikus baleset tényeinek, illetve körülményeinek kivizsgálására – közölte Luke Nikas és Alex Spiro ügyvéd állásfoglalásában. A vádhatóság azonban eddig még nem nyilatkozott az ügyben és azt sem tudni, hogy mi lesz a Gutierrez-Reed elleni eljárás sorsa.
Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért, mondván, hogy ugyan hátrahúzta a revolver kakasát, de nem húzta meg a ravaszt, s egyébként is Gutierrez-Reed és más fegyverszakértők dolga volt arról gondoskodni, hogy ne adjanak a kezébe éles lőszerrel töltött fegyvert.
A filmipari óvintézkedések szerint a színészeknek mindig abból kell kiindulniuk, hogy egy forgatáson használt fegyver vaktölténnyel van töltve. Éles lőszert használni szigorúan tilos.