Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Újabb földrengés volt kedden este a romániai Arad megyében

Újabb földrengést észleltek kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében.

Az újabb földrengés 4,1 erősségű volt, 8,7 kilométeres mélységben történt Aradtól 23, Temesvártól 47, Békéscsabától 75, Resicabányától 90 kilométerre – írták. Fészke Lippa körzetében volt, akár az előző napinak közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
A hétfő esti első, 4,9 erősségű földmozgást keddre virradóra és délelőtt még tucatnyi alacsonyabb erősségű rezgés követte, a román hatóságok nem számoltak be károkról.

Mint ismeretes, Hétfőn este, helyi idő szerint 21:55 perckor újabb földrengés volt Romániában, 4,2-es magnitúdóval az előző rengés közelében, Aradtól mintegy 14 kilométerre – közölte az MTI-vel a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
Az obszervatóriumba eddig Békéscsabáról érkeztek bejelentések, károkról továbbra sincs tudomásuk – tették hozzá.
Hétfőn este korábban már jeleztek egy 4,6-os magnitúdójú földrengést, amely Arad közelében keletkezett, és ugyancsak lehetett érzékelni Békéscsabán. Károkról akkor sem érkezett bejelentés. Az obszervatórium szerint elképzelhető, hogy több, határ menti magyarországi településen is érezték a földrengést.