Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csillagot kap Tupac Shakur a hollywoodi Hírességek sétányán

Huszonhat évvel a halála utána csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán Tupac Shakur amerikai rapper.

Az 1996-ban gyilkosság áldozatává vált hiphopsztár emléke előtt június 7-én tisztelegnek a csillag elhelyezésével a híres Los Angeles-i sétányon. A kitüntetést Tupac húga, Sekyiwa „Set” Shakur veszi majd át a ceremónián. Tupac csillaga a 2758. lesz a Hírességek sétányán – jelentette a BBC hírportálja csütörtökön.
Shakur a hiphop műfajának legbefolyásosabb művészei közé tartozott az 1990-es években. A harlemi születésű rappert 25 éves korában lőtték le Las Vegasban. A társadalmi egyenlőtlenségekről, a feketék küzdelmeiről rappelt, több dokumentumfilmben és mozifilmben is szerepelt. Halála még tovább növelte népszerűségét.
Tupac – művésznevén 2Pac – rendkívül nagy hatást gyakorolt az amerikai kultúrára, ő volt az, aki a rap műfaját komplex művészeti formává tette. Világszerte több mint 75 millió lemezét adták el, 2002-ben beiktatták a Hiphop Hírességek Csarnokába, 2017-ben pedig – a szabályok szerint az első lehetséges alkalommal – bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is. Anyja Tupac halála után alapítványt hozott létre, amely tehetséges, nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek nyújt támogatást. Az életéről 2003-ban készült Tupac: Resurrection című dokumentumfilmet Oscar-díjra jelölték, 2006-ban jelent meg Tupac Shakur Legacy címmel interaktív életrajza, 2017-ben pedig tévésorozat próbálta tisztázni halála körülményeit. (MTI)