Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Többen meghaltak és számos otthon semmisült meg az Egyesült Államok déli és középső részén kialakult újabb tornádókban

Az Egyesült Államok déli és középső részén csütörtökön négyre emelkedett a heves viharokban és tornádókban meghalt emberek száma.

Tennessee államban több helyen csapott le tornádó, Nashville közelében egy ember vesztette életét, amikor forgószél egész családi házakat mozdított el a talapzatukról. Knoxville közelében egy fiatal nő vált a vihar halálos áldozatává. A szél villanyvezetékeket szakított le, fákat döntött ki és lakóépületek semmisített meg.
A felhőszakadások miatt egyes térségekben villámáradások alakultak ki, és többeket kellett a vízből kimenteni. Tornádóriasztás nyomán csütörtökön egy időre leállították Nashville nemzetközi repülőterének a forgalmát. Az állam több megyéjében csütörtökön tanítási szünetet rendeltek el.
A viharok miatt csütörtökön Georgia állam egyes részein is zárva maradtak az iskolák, illetve távoktatásra tértek át. Atlanta repülőterén késésekhez vezetett a reggeli vihar, és az észak-karolinai Charlotte repülőterén szintén voltak fennakadások.
Észak-Karolina egyes területeire már szerda éjszaka veszélyhelyzetet hirdettek, miután a szél nagy területen szakította le az elektromos vezetékeket, és fákat döntött ki, amelyek egyike egy autóra zuhant. A benne utazó két ember közül az egyik meghalt, társát kórházba kellett vinni.
Alabama államban is mintegy 20 otthonban okozott károkat egy tornádó, de forgószélről érkezett jelentés az északabbra fekvő Pennsylvaniából, Nyugat-Virginiából is.
Nyugat-Virginia államban idén már a tizenegyedik tornádót regisztrálták, annak ellenére, hogy ott éves átlagban kétszer alakul ki pusztító erejű forgószél.
A csütörtök reggeli összegzés szerint a viharok által érintett déli szövetségi államok területén mintegy negyedmillió otthonban nem volt áram.
Hétfőn Oklahoma államban voltak tornádók, amelyekben egy ember vesztette életét, a viharok sora kedden Michigan, Ohio és Indiana államokban folytatódott, számos helyen épületek semmisültek meg. Michiganben egy csomagszállító vállalat raktárát is részben lerombolta a szélvihar, ahol 50 ember rekedt az épületben.
Idén áprilisban az Egyesült Államok középső térségében mintegy 300 tornádót regisztráltak, ami minden idők második legviharosabb áprilisává tette az ideit.
Texas keleti és déli részén a hét elején még a rendkívüli áradásokkal küzdöttek az ott élők. Houston környékén több száz embert kellett kimenekíteni épületekből, amelyeket elöntött San Jacinto folyó és víztározója. (MTI)