Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mesterséges intelligenciával erősítik a fesztivál biztonságát

Kísérleti eszközökkel és a mesterséges intelligenciával erősítették meg a kedd este kezdődő 77. cannes-i fesztivál biztonságát.

Azt követően, hogy két hónappal a párizsi olimpiai kezdete előtt a terrorkészültség továbbra is a legmagasabb szintű Franciaországban.
A világ legnagyobb filmes találkozójára, amely 12 napig tart, a filmsztárok mellett csaknem 40 ezer akkreditált vendég, köztük 4500 újságíró hivatalos. Őket és a tengerparti kisvárosba a következő napokban érkező több százezer filmrajongót 17, a mesterséges intelligenciát használó térfigyelőkamerával is ellenőrizni fogják – jelentette be Cannes önkormányzata.
Ezt a rendszert „kísérleti jelleggel” telepítették a Fesztiválpalota köré, a seregszemle legjobban megfigyelt területére, ahol a filmvetítések zajlanak, és ahol többi között Francis Ford Coppola, George Lucas, Meryl Streep, Emma Stone, Selena Gomez, Catherine Deneuve és Demi Moore is megfordul majd.
Ez a technológia lehetővé teszi Cannes városvédelmi központja számára, hogy „azonosítsa a kockázatosnak vagy gyanúsnak vélt eseményeket vagy viselkedést„, és segít kiszűrni az elhagyott csomagokat, a fegyverek jelenlétét, a földön fekvő embereket vagy bármilyen tömegmozgást. A 2019 óta igényelt „kiegészítő technológiai felügyeleti eszközöket” a 2024. évi olimpiai és paralimpiai játékokra vonatkozó törvénynek köszönhetően kapta meg a város – mondta az AFP hírügynökségnek David Lisnard, Cannes polgármestere. Ezek az új kamerák „Franciaország legsűrűbb videóvédelmi hálózatához” kapcsolódnak –, amely 884 kamerával rendelkezik, azaz „minden 84 lakosra jut egy” Cannes-ban –, hogy „hatékonyabbá tegyék a biztonsági rendszert” – hangsúlyozta a városvezető.
Az önkormányzat a kamerákon kívül „462, közvetlenül a videóvédelmi rendszerhez kapcsolódó segélyhívó gombot helyezett el a közterületeken, egyebek mellett iskolákban, bölcsődékben, középületekben, imahelyeken és üzletekben” – tette hozzá a városvezető, aki arra is emlékeztetett, hogy több száz helyi és az ország más részeiből Cannes-ba vezényelt rendőr, valamint a fesztivál mintegy négyszáz fős biztonsági személyzete is ügyel majd a rendre és a biztonságra. (MTI)