Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nem volt teljes körű működési engedélye a beomlott mallorcai étteremnek

A Medusa Beach Club nevű helyet 2013-ban újították fel anélkül, hogy arra építési engedély kértek és kaptak volna az önkormányzattól.

Nem volt teljes körű működési engedélye annak, a turisták körében népszerű mallorcai vendéglátóhelynek, amely a múlt héten omlott be négy ember halálát okozva – közölte Jaime Martínez, Palma város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.
Ennek ellenére az alagsori zenés bárnak és a földszinti étteremnek volt működési engedélye, viszont a fedett teraszként üzemelő emeleti terasznak nem, ezért itt nem lehetett volna vendéglátást folytatni.
Hozzátette: tavaly a helyiség nem ment át az önkormányzat műszaki vizsgálatán, ám azt a szerencsétlenség előtt még nem ellenőrizték, hogy a javasolt fejlesztéseket végül elvégezték-e.
A polgármester felhívta a figyelmet a vendéglátóhelyek fokozott felelősségére a szabályok betartásában, mivel szavai szerint nincs mód arra, hogy a város mindegyik, mintegy ötezer vendéglátóhelyéhez ellenőrt állítsanak.
Az önkormányzat jelentését elküldte a rendőrségnek és az illetékes ügyészségnek is.
A sziget fővárosában történt szerencsétlenséget a tűzoltók szerint az emelet túlterheltsége okozta, de hozzájárult a korábban szabálytalanul végzett felújítás is.
A tragédiában két német turista, egy szenegáli származású helyi lakos és egy spanyol pincérnő vesztette életét. A 16 sérült között tíz holland, három német és egy spanyol állampolgár van. (MTI)