Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A vasúti forgalomban is jelentős fennakadásokat okoztak a dél-németországi esőzések

Azt javasolják, aki teheti halassza el az utazását vagy válasszon más alternatívát.

A dél-németországi esőzések miatt Bajorországban és München térségében a távolsági és regionális vasúti forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget.
A Németországba, illetve onnan, vagy az országon keresztül utazók számára a DB rugalmas jegyhasználatot tett lehetővé, ami azt jelenti, hogy a június 4-éig megváltott menetjegyeket június 11-ig lehet felhasználni utazásra, vagy díjmentes visszatérítés kérhető.
A jegyvásárlások alkalmával a vonathoz való kötöttséget felfüggesztették, azaz a lefoglalt vonattól eltérő járattal is lehet utazni. Amennyiben az utas helybiztosítással rendelkezik és az eredeti menetjegyét szeretné egy másik napon felhasználni, részére új díjmentes helybiztosítást adnak, feltéve, ha a helybiztosítási rendszer lehetővé teszi. Ahol ez nem biztosított, ott az eredeti helyjegyet visszatérítik és új helyjegyet adnak ki – ismertette a sajtóügyeletes.
A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – áll a közleményben.