Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Könnyebb sérülésekkel kórházban ápolják Anna hercegnőt, a brit uralkodó húgát

Agyrázkódással és könnyebb sérülésekkel kórházban ápolják Annak hercegnőt, a brit uralkodó húgát.

A Buckingham-palota hétfői beszámolója szerint III. Károly király testvérét a nyugat-angliai Bristol egyik kórházában kezelik, miután Gatcombe Park nevű közeli rezidenciáján kisebb „incidens” érte.
A palota közleménye nem részletezi a 74 esztendős Anna hercegnő sérüléseinek pontos okát, a BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint ugyanakkor a sérülések jellege lovasbalesetre utal.
A hercegnő családjában komoly hagyományai vannak a lovassportoknak. Anna 1975-ben ezüstérmet nyert a díjugrató Európa-bajnokságon, és részt vett a brit csapat tagjaként az 1976-os montreali olimpián is.
Lánya, Zara Tindall – aki nem visel királyi titulusokat, és polgári életet él – világbajnok díjugrató, aki a 2012-es londoni nyári olimpián csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéniben aranyat nyert.
A Buckingham-palota hétfői ismertetése szerint Anna hercegnőt elővigyázatossági megfontolásokból, megfigyelés céljából tartják kórházban, de orvosai gyors és teljes felépülésére számítanak.
A hercegnő – aki a 17. helyen áll a brit trónutódlási sorban – a néhai II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg egyetlen leánygyermeke, és az idén 76 esztendős III. Károly király legidősebb testvére. (MTI)