Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

Autóbusszal ütközött össze csütörtökön Szlovákia déli részén egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben öten meghaltak, öten pedig megsérültek.

A szerencsétlenség Érsekjúvár (Nové Zámky) közelében egy vasúti átkelőnél történt, délután öt óra után. Az érintett vonalon szünetel a vonatközlekedés, a helyszínre mentőautók és helikopterek érkeztek – közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).
Az érintett vasúti átkelőt sorompókkal és szemaforral is ellátták – nyilatkozott a szlovák államvasutak (ZSR) szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. Elmondta: a baleset következtében az autóbusz súlyosan károsodott, a vonat mozdonya pedig kigyulladt.
A szlovák vasúti társaság (ZSSK) közlése szerint a baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, amelyen több mint százan utaztak. A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is. Jelenleg már a sérüléseket nem szenvedett utasok segítése és a baleset következményeinek elhárítása zajlik.
Peter Pellegrini szlovák államfő őszinte részvétét fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozónak, és köszönetet mondott munkájukért a balesethez kiérkezett mentőcsapatoknak.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata, vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai balesetnek, a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-vel.
Paczolay Máté hangsúlyozta, a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.
Szlovákia déli részén autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben négy ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
A szerencsétlenség egy Érsekújvárhoz (Nove Zamky) közeli vasúti átkelőnél történt.

Fotó: ujszo.com/Száz Ildikó