Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyar dalszövegíróknak hirdettek versenyt

Versenyt hirdettek magyar dalszövegírók számára. A jelentkezőknek Dés László zenéjére kell alkotniuk, a Tom-Tom Records közreműködésével elkészülő dalt Tóth Vera fogja elénekelni.

 

Cél, hogy a dalszövegírói közösség bemutatkozhasson és a szakma értékes, új alkotókkal gazdagodjon. A megmérettetés ösztönzést adhat olyan fiatal, tehetséges kezdő alkotóknak, akik még nem rendelkeznek elegendő ismertséggel, kapcsolatrendszerrel – szerepel a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Dés László Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész kifejezetten a versenyre komponált zenét, amelyet a verseny weboldaláról (www.dalszovegirokversenye.hu) lehet letölteni.

Miután a pályázók megírták a dalszöveget és írott formában feltöltötték azt a honlapra, mellékelniük kell egy videót is, a dalszöveg zenére való előadásáról. Ez leginkább a szöveg ritmikája és értelmezése miatt fontos, továbbá a versenyzőknek így lehetőségük lesz a közönségszavazás során videóikat is megosztani.

A részvételi feltételeket és a versenydalt a www.dalszovegirokversenye.hu honlapról lehet letölteni, ugyanitt kell feltölteni a személyes adatokat és a pályázati dalszöveget. Jelentkezési határidő május 9., a közönségszavazás május 20-án indul. A pályaműveket háromtagú szakmai zsűri bírálja el, ebben két dalszövegíró, Major Eszter és Müller Péter Sziámi mellett Dés László kapott helyet. Az eredményhirdetés május 30-án lesz.

A nyertes dalszöveggel elkészül a dal eredeti verziója Tóth Vera énekesnő előadásában, a Tom-Tom Records közreműködésével történik a dal hangszerelése, stúdiófelvétele és a videoklip elkészítése, emellett a nyertes és dala kiemelt sajtónyilvánosságot kap.

A közönségdíjas a zeneszöveg.hu 50 ezer forintos különdíját, valamint egy magazininterjú-lehetőséget kap.

A verseny szakmai hátterét a Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Verseny rendezőgárdája biztosítja, a szakmai vezető Sebestyén Áron. A verseny támogatója a zeneszoveg.hu, a Nemzeti Kulturális Alap, az Artisjus és a Tom-Tom Records. (MTI)

FOTÓ: MTI/CZIMBAL GYULA