Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Háromnapos fesztivált rendeznek a fővárosi állatkertben a Föld napja alkalmából

Három napig várja a Fővárosi Állat- és Növénykert az fesztiválra látogatókat.

A Föld napja alkalmából péntektől vasárnapig változatos programokkal, egyebek mellett állatbemutatókkal, látványetetésekkel, tematikus sétával várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a Föld Fesztivál utolsó napján Samut, az egyéves kiselefántot is felköszöntik majd születésnapja alkalmából – közölte a fővárosi intézmény az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint pénteken elsősorban az iskolásokat, az óvodásokat, a tanulmányi csoportokat, a hétvégén pedig a családokat várják a városligeti intézménybe.

A fesztivál során az állatkert tizenöt pontján lesznek programok délelőtt 10 órától délután 5 óráig. Emellett szombaton és vasárnap állatbemutatókkal és előadásokkal egészül ki a kínálat.

Mint a beharangozóban írták, a programok többsége az élővilág, illetve a természet- és környezetvédelem témaköréhez kapcsolódik, de a kulturális sokféleség bemutatására is nagy figyelmet fordítanak. Így lesz többek között méhészeti bemutató, „öko-bütykölde”, az afrikai állatokat megismertető tematikus séta, régészeti homokoZOO, állati felvonulás, moldvai tánctanítás, kínai kulturális bemutató és henna testfestés is.

A látogatók többek között megtudhatják, hogy melyik Magyarország legritkább gerinces állata, és azt is, hogy miként függ a gorillák fennmaradása a mobiltelefonok újrahasznosításától.

Az állatkerti „Légy ott!” élményprogramok során pedig látványetetésekkel, állattréningekkel, elefántiskolával, fóka-mókával, merüléses cápaetetéssel várják a látogatókat.

A Föld Fesztivál harmadik napján, április 24-én vasárnap köszöntik majd fel Samut, a kiselefántot első születésnapja alkalmából. Az esemény 13 órakor lesz az elefántok kifutójánál.

A részletes programkínálat az állatkert honlapján (www.zoobudapest.com) olvasható.