Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Május közepéig lehet pályázni a Bujtor István Filmfesztiválra

Május közepéig lehet pályázni a balatonszemesi Bujtor István Filmfesztiválra.

Az augusztus második felében rendezendő filmes seregszemlére négy kategóriában várják az alkotásokat – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Fikciós rövid- vagy egész estés játékfilm és kísérleti film, dokumentum- és ismeretterjesztő film, animációs rövidfilm, valamint versfilm kategóriában várják a műveket.

A pályázat célja Bujtor István színész, rendező szellemi örökségének megőrzése, nevezni a 2021. január 1. után elkészült vagy még be nem mutatott filmekkel lehet. A Bujtor Fesztiválon már korábban nevezett alkotással nem lehet újra indulni.

A szervezők szívesen veszik a fesztivál névadójának karakteréhez illő vidám, könnyed műveket, azokat, amelyek egy bűnügy vagy titok körül zajló cselekményt dolgoznak fel, egy vers filmes feldolgozását, az emberi útkeresést elemző filmeket, valamint a pandémia kapcsán született szórakoztató vagy drámai alkotásokat. A benevezett alkotásokat előzsűri válogatja, a versenyprogramba került filmeket szakmai zsűri értékeli, az alkotókkal a vetítések között beszélgetések hallhatók majd. A kategóriák nyertesei, alkotói, alkotócsoportjai egymillió forintos összdíjazásban részesülnek, filmjeik bekerülnek a Kaleidoszkóp Versfesztivál programjába is. A fődíj minden kategóriában a Bujtor István-díj lesz.

A zsűri elnöke Ferenczi Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, egyetemi tanár, a fesztiváligazgató Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas előadóművész, producer, a Latinovits Emlékmű Alapítvány kuratóriumi elnöke, az esemény fővédnöke Bujtor Judit, Bujtor István özvegye.

A Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében augusztus 18. és 21. között megvalósuló 13. Bujtor István Filmfesztivált Ötvös Csöpi-filmek vetítése és számos zenei, gasztro- és családi program színesíti majd.