Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Magyar Tolerancia Nagydíjat kap Schmuck Andor - Trimedio News

Magyar Tolerancia Nagydíjat kap Schmuck Andor

Több év kihagyás után, májusban, ismét a tolerancia reménysugara világítja be Budapestet.

Újra megrendezésre kerül a Magyar Tolerancia Díjátadó Gála (2022.05.14. kapunyitás: 15:00) és a Magyar Jótékonysági Díjkiosztó Ünnepség (2022.05.21. kapunyitás: 15:00) , ezúttal a Magyar Tolerancia Egyesület gondozásában, régi, jól ismert szervezőgárdával.

Az országos jótékonysági rendezvényt Egyed Gabi és Barna Gusztáv, a jótékonysági díjkiosztó ünnepséget pedig Bonnie Andrews és Krsják Attila vezetik majd és a teljes esemény alatt feltűnik a Gála megálmodója: Amanda Elstak, transzszexuális műsorvezető is, aki a Magyar Tolerancia Egyesület elnöke.

A Magyar Tolerancia Díjat azok a civilek és ismert emberek kapják, akik munkájukkal, nyilatkozataikkal vagy kiállásukkal elősegítették, hogy Magyarország egy jobb, toleránsabb hely lehessen. Idén először kerül átadásra a Magyar Tolerancia Nagydíj, amit Schmuck Andor vehet majd át.

– A gálát és a jótékonysági eseményt az az igény hívta életre, hogy színvonalas műsorokkal köszönetet mondjunk mindazoknak, akik az elfogadásért és a békés egymás mellett élésért dolgoznak – mondja a rendezvény megálmodója, Amanda Elstak.

– Egy olyan világban akarok élni, ahol minden állampolgár ember, és ahol mindenkit ugyanaz az elbánás illet meg. Egy olyan világban, ahol nem kell önként kirekesztenem magam a társadalomból. Ahol nem a roma, a szivárványos, vagy épp a transznemű zászló alatt kell élnem, hanem büszkén vallhatom magaménak magyar nemzeti lobogót, mert a szülőföldem ugyanolyan értékű gyermeke vagyok, mint bárki más. Egyúttal egy olyan világról álmodom, ahol senki nem lesz pária a véleménye miatt. A tolerancia nem feltétlen egyetértés, hanem elfogadás. Én nem várom el senkitől, hogy egyetértsen velem, én azt várom el, hogy ne ártson – mondta.

Amanda Mary Zsuzsira emlékezik, aki a 2010-es év díjazottjaként azt mondta:

– Nekem ez olyan, mint másoknak az Oscar-díj!” Azon kívül, hogy tartozunk ezzel az emlékének, nagyon fontos, hogy egy országos jelentőségű, jelentős hírértékkel bíró eseményt alkossunk meg, mert nagyon fontos foganatosítani, hogy az esélyegyenlőség, a tolerancia és az alapvető emberi jogok esszenciális értékeink. Ezek mellett nem csak néhány gálaest erejéig kell kiállni, hanem mindig, az élet minden területén. Erről szól a Magyar Tolerancia Díjátadó Gála. 80 díjazott részesül a jutalomban, köztük a Magyar Jótékonysági Díjban, amit a rászorulókat, elesetteket segítőknek, betegeket, időseket, menekülteket támogatóknak ajánlunk fel – mondta, majd hozzátette, szerinte igazi boldogság az, amikor látja az örömet és a büszkeséget a 80 díjazott arcán, ilyenkor érzi, hogy megéri küzdeni.

A gála színvonalas műsorában fellépnek többek között: Sárközi Anita, Somorjai Ilona/Miss Bee, Keskeny Márk, Détár Enikő, Peller Anna és Krisz Rudi is.