Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyar Tolerancia Nagydíjat kap Schmuck Andor

Több év kihagyás után, májusban, ismét a tolerancia reménysugara világítja be Budapestet.

Újra megrendezésre kerül a Magyar Tolerancia Díjátadó Gála (2022.05.14. kapunyitás: 15:00) és a Magyar Jótékonysági Díjkiosztó Ünnepség (2022.05.21. kapunyitás: 15:00) , ezúttal a Magyar Tolerancia Egyesület gondozásában, régi, jól ismert szervezőgárdával.

Az országos jótékonysági rendezvényt Egyed Gabi és Barna Gusztáv, a jótékonysági díjkiosztó ünnepséget pedig Bonnie Andrews és Krsják Attila vezetik majd és a teljes esemény alatt feltűnik a Gála megálmodója: Amanda Elstak, transzszexuális műsorvezető is, aki a Magyar Tolerancia Egyesület elnöke.

A Magyar Tolerancia Díjat azok a civilek és ismert emberek kapják, akik munkájukkal, nyilatkozataikkal vagy kiállásukkal elősegítették, hogy Magyarország egy jobb, toleránsabb hely lehessen. Idén először kerül átadásra a Magyar Tolerancia Nagydíj, amit Schmuck Andor vehet majd át.

– A gálát és a jótékonysági eseményt az az igény hívta életre, hogy színvonalas műsorokkal köszönetet mondjunk mindazoknak, akik az elfogadásért és a békés egymás mellett élésért dolgoznak – mondja a rendezvény megálmodója, Amanda Elstak.

– Egy olyan világban akarok élni, ahol minden állampolgár ember, és ahol mindenkit ugyanaz az elbánás illet meg. Egy olyan világban, ahol nem kell önként kirekesztenem magam a társadalomból. Ahol nem a roma, a szivárványos, vagy épp a transznemű zászló alatt kell élnem, hanem büszkén vallhatom magaménak magyar nemzeti lobogót, mert a szülőföldem ugyanolyan értékű gyermeke vagyok, mint bárki más. Egyúttal egy olyan világról álmodom, ahol senki nem lesz pária a véleménye miatt. A tolerancia nem feltétlen egyetértés, hanem elfogadás. Én nem várom el senkitől, hogy egyetértsen velem, én azt várom el, hogy ne ártson – mondta.

Amanda Mary Zsuzsira emlékezik, aki a 2010-es év díjazottjaként azt mondta:

– Nekem ez olyan, mint másoknak az Oscar-díj!” Azon kívül, hogy tartozunk ezzel az emlékének, nagyon fontos, hogy egy országos jelentőségű, jelentős hírértékkel bíró eseményt alkossunk meg, mert nagyon fontos foganatosítani, hogy az esélyegyenlőség, a tolerancia és az alapvető emberi jogok esszenciális értékeink. Ezek mellett nem csak néhány gálaest erejéig kell kiállni, hanem mindig, az élet minden területén. Erről szól a Magyar Tolerancia Díjátadó Gála. 80 díjazott részesül a jutalomban, köztük a Magyar Jótékonysági Díjban, amit a rászorulókat, elesetteket segítőknek, betegeket, időseket, menekülteket támogatóknak ajánlunk fel – mondta, majd hozzátette, szerinte igazi boldogság az, amikor látja az örömet és a büszkeséget a 80 díjazott arcán, ilyenkor érzi, hogy megéri küzdeni.

A gála színvonalas műsorában fellépnek többek között: Sárközi Anita, Somorjai Ilona/Miss Bee, Keskeny Márk, Détár Enikő, Peller Anna és Krisz Rudi is.

FB IMG 1650779387824