Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Visszatér George Michael – Újra kiadják az egyik nagysikerű albumát

Újra kiadják George Michael egyik legsikeresebb albumát, az Oldert.

A július 8-án ismét megjelenő lemez a 2016-ban elhunyt angol énekes sztár harmadik szólóanyaga volt – tájékoztatta a Sony Music Hungary kedden az MTI-t.

Az Older eredetileg 1996-ban jelent meg, és három egymás utáni héten át volt a toplisták élén, összesen pedig több mint 35 hetet töltött a top 10-ben.

A mostani, az eredeti szalagok remaszterizálásával készült kiadás része egy limitált doboz, amely öt CD-t, három vinyl LP-t, három művészi nyomatot, valamint egy 48 oldalas könyvet fog tartalmazni. Utóbbi, a The Story of Older című kiadvány az album megszületésénél segédkezők közreműködésével készült. Lesz egy két LP-s változat, a dobozban szereplő harmadik LP-n az Upper kapott helyet, az 1997-ben két CD-n kiadott speciális változat bónuszlemeze. A hatszámos Upperen két olyan felvétel – a You Know That I Want to és a Safe – szerepel, amely az Olderről lemaradt, illetve rákerült a Star People és a The Strangest Thing rádióváltozata, valamint a Fastlove és a Spinning the Wheel remixei. A box három maradék CD-jére további remixek és ritkaságok kerülnek.

Az albumról az 1996-os megjelenéskor két dal, a Fastlove és a Jesus to A Child is felért a slágerlisták első helyére, további négy szám szintén a top 3-ban szerepelt. Az album az Egyesült Királyságban hatszoros platina minősítést érdemelt ki, sőt huszonkét másik országban is platina lett.

Az Olderen George Michael új zenei stílusokat, elemeket próbált ki. A kritikusok által is elismert és nagyra becsült albumhoz az énekes-szerző fájdalmas életbeli tapasztalataiból merített ihletet. – Szerintem ez a legjobban megírt, lelkileg leggyógyítóbb hatású zene, amit életem során írtam… Az Older a legcsodálatosabb pillanatom – mondta annak idején George Michael.

A 2016 decemberében 53 évesen, szívbetegségben elhunyt George Michael minden idők egyik legsikeresebb énekese volt. Előbb a Wham! duó tagjaként, majd szólóelőadóként dolgozott. Egyedülálló karrierje során mintegy 120 millió albumot adott el, hét felvétele a brit slágerlisták első helyére került, lemezeiért három Brit Awards- és két Grammy-díjat vehetett át.