Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szombaton rendezik meg az idei tiszacsegei halászléfesztivált

Ezreket várnak szombaton a csegei Tisza-partra.

Immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a tiszacsegei halászléfesztivált – közölte a helyi halászcsárda tulajdonosa.

Nagy Sándor felidézte, hogy első alkalommal a halfogyasztás- és a csegei Tisza-part népszerűsítése érdekében rendezték meg a halászléfesztivált, amely az elmúlt években a térség egyik legnagyobb és leglátogatottabb gasztronómiai és kulturális rendezvényévé vált.

Szalai János, a csárda üzemeltetője azt mondta, hatezer adag hagyományos és korhely halászlét főznek, ezer pontypatkót, illetve több tucat keszeget és kárászt sütnek a szabadban.

Éjjel kettőkor alágyújtanak a csárda mellett elhelyezett üstöknek, hogy szombaton 11 órától kimérhessék a féláron kínált halászlevet az érdeklődőknek. A halászléhez húsz mázsa halat dolgoznak fel, mintegy háromszáz kilogramm hagymát és csaknem 15 kilogramm pirospaprikát használnak fel – avatott be a részletekbe Szalai János.

Elmondta azt is, hogy a fesztivál idején csónakázni, sétahajózni is lehet, a komp pedig egész nap közlekedik Tiszacsege és Ároktő között.

Szeli Zoltán, Tiszacsege polgármestere hozzátette: Tisza-parti ligetes környezettel várják az érdeklődőket, akik a Tisza-tótól a folyó töltésén kerekezve kerékpárral is eljuthatnak a fesztiválra.

Nagy Sándor beszámolt arról is, hogy a rendezvénytéren szombat délelőtt és kora délután helyi hagyományőrző csoportok lépnek fel, majd ismert művészek – köztük Tóth Andi, Király Viktor, Solymos Tóni és Éliás Gyula Jr. –, a Bihari Banda és az Abrakazabra zenekar adnak műsort.

Egész napos családi és gyermekprogramokkal, kirakodóvásárral, sörsátorral és vidámparkkal is várják az idei halászléfesztivál vendégeit a csegei Tisza-partra – fűzte hozzá Nagy Sándor. (MTI)

Fotó: Tiszacsegei Halászcsárda