Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bob Dylan egyedi lemeze 1,5 millió fontért kelt el

707 millió forintot fizettek a lemezért a Christie’s csütörtöki londoni aukcióján.

Az 1962-ben született Blowin’ In The Wind című szám új változatát 2021-ben vette fel az énekes-dalszerző, aki költőként az irodalmi Nobel-díjat is elnyerte. Megjelenése óta ez volt a híres dal első új stúdiófelvétele, amelyből összesen egyetlen lemez készült.

A BBC News tudósítása szerint a licitálás mindössze 4 percig tartott. A leütési ár jóval meghaladta az aukciósház előzetes becslését, amely 600 ezer és egymillió font közötti összeget várt a különleges lemezért. A vásárló nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az egyedülálló korong egyben egy új lemeztípust is képvisel, amely egyesíti a CD és a vinyl anyagainak egy részét, így jobb hangminőséget, tartósságot ígér, mint a vinyl, de bármilyen lemezjátszón lejátszható.

Az árverésre bocsátott, fadobozzal együtt kínált lemezbe a Grammy-díjas Dylan és producere, a felvételen is közreműködő T Bone Burnett, valamint a hangmérnök Jeff Powell nevét is belevésték.

Dylan a legenda szerint mindössze tíz perc alatt írta ezt a számot New Yorkban, egy Greenwich Village-i kávézóban 1962-ben. (MTI)