Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ötmilliós bírságot kapott az RTL Klubnak; véglegesítették a 90,3 MHz-re kiírt pályázatot

Az RTL Klub rövid időn belül már második alkalommal kapott pénzbeli büntetést.

A Sisi című sorozat egyik részének korhatáros tartalma miatt bírságolta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Klub szolgáltatóját – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel. A testület véglegesítette a Budapest 90,3 MHz-re kiírt pályázatot is.

A közlemény szerint az RTL Klubon április 18-án sugárzott, 2021-ben készült Sisi című sorozattal kapcsolatban több bejelentő azt kifogásolta, hogy a 18 óra 50 perctől, 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel adásba került műsorszám több, a szexualitást bemutató jelenetet tartalmazott.

Hozzátették: a hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszámot csak este 9 óra után, a 16 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel lehetett volna bemutatni.

Az RTL médiaszolgáltatójának ismételt szabálysértésére tekintettel a Médiatanács ötmillió forint bírságot szabott ki, az M-RTL Zrt. vezető tisztségviselőjét pedig 50 ezer forint megfizetésére kötelezte.

A közlemény szerint nyilvános meghallgatást követően a Médiatanács véglegesítette a Budapest 90,3 MHz frekvencia közösségi jellegű rádiós pályázati kiírását, amelyre a pályázati ajánlatokat augusztus 15-én lehet benyújtani. A jelenlegi szolgáltató jogosultsága szeptember 3-án jár le.