Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Omega 60 koncertek az Őrségben hatvan dallal

Óriás zenészlegendákkal találkozhat a közönség.

A hatvan évvel ezelőtt alakult Omega együttes életműve előtt hatvan dallal tisztelegnek kortársak és a hazai rockszíntér fiatal generációinak képviselői augusztus 12-től 14-ig az Őrségben, Őriszentpéteren.

Az Omega még a pandémia előtt, 2019 augusztusában nagy sikerű koncertet adott Őriszentpéteren, a Hétrétország fesztiválon – idézik fel az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők, hozzátéve, hogy a helyszín mostantól az Omega Park nevet viseli majd.

Mint írják, az 1962-ben alakult Omega, a magyar könnyűzene történetének legsikeresebb zenekara 2022-ben nagyszabású, jubileumi koncerttel ünnepelte volna fennállásának hatvanadik évfordulóját. Kóbor János tavaly decemberi halála keresztülhúzta ezt és minden további színpadra lépés esélyét az Omega együttes számára; a klasszikus ötösfogatból már csak ketten maradtak, Molnár György gitáros és Debreczeni Ferenc dobos.

Az idei Hétrétország fesztivál részeként megvalósuló Omega 60 koncertsorozaton három egymást követő napon szólalnak meg a kiválasztott dalok. Az Omega élő tagjai mellett az előadók között lesz Bródy János, Hobo, Frenreisz Károly, Nagy Feró, Tolcsvay László, Zalatnay Sarolta, a B52 és a 100 Folk Celsius. A fiatalabb generációt képviseli az Anna & the Barbies és az Ivan & The Parazol.

Az Omega-szigetek című akusztikus összeállítás Szirtes Edina Mókus hangszerelésében szólal meg Básits Branka, Csordás Levente, Kollár-Klemencz László, Másik János és az Anima Musicae vonós kamarazenekar közreműködésével. A legfiatalabbak is kiveszik részüket a háromnapos ünnepből: játszik az Új-Babylon tribute zenekar és különféle formációk állnak össze a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból Maróthy Zoltán és Tornóczky Ferenc irányításával.

A háromnapos zenefolyam mellett lesznek kiállítások az Omegához kapcsolódó vizuális anyagokból, képzőművészeti alkotásokból; rock-történeti előadások, lemezbörze és közönségtalálkozó, vetítések. A tervek szerint az utolsó Omega-album, a 2020-as Testamentum zenei keresztmetszetére készülő videómunkát is itt láthatják először a nézők.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd