Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Parkinson-kóros a világhírű rendező

A dán filmrendezőt, Lars von Triert Parkinson-kórral diagnosztizálták.

A hírt a dán rendező produkciós cége, a Zentropa jelentette be. A cég közölte, hogy a diagnózis miatt a 66 éves von Trier nagyon kevés interjút fog adni a legújabb projektje, az 1990-es évekbeli kultikus tévésorozata, a Birodalom 3. évadának indulása előtt.

– Lars jól érzi magát, kezelik a tüneteit – és kezelést kap, hogy befejezhesse a Birodalom: Exodust – áll a cég közleményben, amit a 444 idézett. 25 évvel az utolsó, 1997-ben sugárzott rész után augusztus 31-én a Velencei Filmfesztiválon mutatják be az európai Twin Peaksként is emlegetett, misztikus kórházsorozat 3. évadát.

Lars von Trier ezen filmje eredetileg televíziós sorozatnak készült, ám a hatalmas siker miatt előbb Dánia, majd számos más európai ország mozijaiban is bemutatták. Az új évadban többek között Alexander Skarsgård, Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Tuva Novotny és David Dencik szerepel majd.

Négy éve a rendező az addigi legutolsó filmjéről, az „A ház, amit Jack épített” ciműről azt mondta, úgy érzi, olyan, mint valami végrendelet.