Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Világsztárokkal ad ingyenes koncertet pénteken Budapesten a Mandoki Soulmates

A koncert a Szent István-napi ünnepségsorozat részeként ingyenesen látogatható a Szentháromság téren.

Világsztárokkal, köztük Al Di Meola Grammy-díjas gitárművésszel, Mike Stern amerikai dzsesszgitárossal, Richard Bona basszusgitárossal valamint Randy Brecker jazztrombitással ad ingyenes jubileumi koncertet Mandoki Soulmates pénteken Budapesten, a Szentháromság téren.

Harmincéves fennállását jubileumi koncerttel ünnepli Budapesten a Leslie Mandoki által vezetett supergroup, a Mandoki Soulmates.

Leslie Mandoki budapesti sajtótájékoztatón mutatta be csütörtök este a zenekarhoz csatlakozó művészeket: Al Di Meola, Mike Stern és Randy Brecker mellett Nick van Eede, Till Brönner és Tony Carey. A nemzetközi sztárok mellett hazai előadóként pedig Takáts Tamás énekes lép fel a zenekarral. De a fiatal felfedezett, Max Merseny szakszofonművész, valamint Deobrat Mishra indiai citárművész és Fausto Beccalossi olasz jazzharmonikás is zenél az ingyenes koncerten.

Beszélt arról is, hogy Al Di Meola adta a supergroup nevét, a Grammy-díjas gitárossal nagyon jól ismerik egymást, éltere szóló barátságot kötöttek. Kiemelte azt is, hogy a koncerten fellép lánya, Mándoki Julia is.

– Ez nem egy retrocsapat, nem a múltba tekintenek, hanem a jövőbe – mondta. Leslie Mandoki megjegyezte: nagy kihívást jelentett a Bartók Béla zenei öröksége ihlette Utopia for Realists/Hungarian Pictures című album elkészítése.

Mike Stern amerikai dzsesszgitáros – aki számos világsztárral lépett már fel és Miles Davis zenekarában is játszott – hangsúlyozta: elképesztő, ahogy Leslie Mandoki összerakta ezt a hatalmas projektet, mindannyian értékelik ezt a munkát, a magyar népzenét pedig gyönyörűnek tartja – hangsúlyozta.

Al Di Meola, a fúziós jazz egyik legismertebb és legbefolyásosabb gitárosa elmondta: nagyon örül, hogy újra Magyarországon léphet fel. Bármi történhet is a világban, a zene felemel minket – vélekedett.

Az 1975 óta Németországban és Kaliforniában élő Leslie Mandoki 1992-ben alapította formációját, a Mandoki Soulmatest. A zenekarnak kezdetektől a mai napig tagja Randy Brecker, Ian Anderson (Jethro Tull), Al Di Meola, Mike Stern, Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band), David Clayton-Thomas (Blood Sweat & Tears), Bill Evans (Miles Davis Band), Bobby Kimball (Toto), Peter Maffay, Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Sibenberg és John Helliwell (Supertramp). A soulmatesbeli zenésztársak eddig összesen több mint 35 Grammy-díjat nyertek el, az eladott hanghordozók száma pedig meghaladja a 350 milliót.

A Mandoki Soulmates legutóbbi lemezét, a Hungarian Pictures/Utopia for Realists című albumot tavaly szeptemberben mutatták be. (MTI)

Fotó: MTI/Mohai Balázs