Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gubík Ági Fejős Éva bőrébe bújik

Az előadás budapesti premierje október 14-én lesz a Hatszín Teátrumban.

Késői negyvenesként gyermeket szülni – Fejős Éva saját babavárásának történetével számos nő reménye és példaképe lett: sokat tett azért, hogy hazánkban kevésbé számítson tabunak, ha egy nő a negyedik X után vág bele a családalapításba. Az ismert írónő életének erről a szakaszáról most színdarab született, amelyben Gubík Ági alakítja majd Évát. A humoros, szórakoztató, izgalmas előadás alapját a Bébi. Bumm! című könyv adja, Ági pedig lelkesen készül a kihívásra.

Fejős Évát meglepte, hogy számos izgalmas, egzotikus helyszínen játszódó regénye közül éppen saját életének ezt a szakaszát, és a Bébi. Bumm! című könyvét szeretné színdarabbá átdolgozni a Bánfalvy Stúdió rendezője.

– Nagyon meglepődtem, amikor a kiadónkból jelezték, hogy megkeresett a Bánfalvy Stúdió rendezője, mert szeretne együtt dolgozni velem. Amikor találkoztam Horváth Csabával, azt állította, hogy az életem szerinte van olyan izgalmas, mint egy regény, és ő kifejezetten a Bébi. Bumm!-ra gondolt, amiben a kései gyerekvállalásomról mesélek. Bár sok olvasóm osztotta és osztja meg velem azóta is a saját történetét, akár kései, akár korai, akár halogatós gyermekvállalásról, vagy éppen reményekről van szó, mégis meglepődtem, hogy a meglehetősen izgalmas, sokszor egzotikus, és mégis életszagú könyveim közül ez keltette fel az érdeklődését – mesélte Éva. – Persze nagyon megörültem, és őrületesen nagy feladatnak tartom, hogy egy egyszemélyes darabnak álmodta meg a rendező a történetet. Drukkolok Gubík Áginak, mert a hétköznapi életben sem egyszerű Fejős Évának lenni, a fejemben élő rengeteg regénykarakterrel, akik időnként beszélnek is hozzám, hát még a színpadon. Mellette persze az sem mindegy, hogy egy olyan érzékeny témát fog meg, amiről mindenkinek megvan a markáns véleménye, akár érinti őt vagy bármelyik szerettét a dolog, akár nem – tette hozzá nevetve az írónő, aki izgatottan várja az október 14-i bemutatót.

fejoseva
Fejős Éva

Gubík Ági boldogan vállalta Éva szerepét, hiszen ismerte és végigkövette kislánya, Linda születésének történetét. Kettejük megismerkedése még várat magára, de Áginak már van élménye az írónővel kapcsolatban.

– Rengeteg embert megszólított körülöttem pár évvel ezelőtt Éva babavárása, hiszen sokat lehetett róla hallani, olvasni. A könyveit is jól ismerem. Személyesen ugyan nem találkoztunk, de pár évvel ezelőtt láttam őt egy étteremben, már a babával az ölében, és felfigyeltem rá, ez megmaradt bennem – mesélte első benyomásait a színésznő. – A felkérésnek pedig igazán örültem, mert jó a téma, az alapanyag. Kihívás is lesz, mert ugyan játszottam már monodrámát, de ebben a mostaniban sok karakter bőrébe kell bújnom, nagyon sok élethelyzetet kell létrehozni, és ez igazán izgalmassá teszi a feladatot. Nőies, humoros, életszerű és kicsit szexi is lesz a könyv alapján készült előadás, amely sok embert szólít meg, hiszen sokan vannak, akik csak később jönnek rá, hogy szeretnének gyereket – mondta.

A Bébi. Bumm! előadást életre hívó Bánfalvy Stúdió rendezője, Horváth Csaba szerint Éva története igazi sikersztori, ezért is szerette volna színpadra állítani.

– Régóta kerestünk egy olyan kortárs hazai szerzőt, aki meg tudja szólítani a széles közönséget. Éva pályáját végigolvasva kiderült, ő egy igazi »selfmade woman«, aki gyerekkori álmát valósította meg a könyveivel, a saját kiadójával, és így vált, ahogy mondani szokták, önerejéből sikeressé. Ahogyan ő írta a Bébi. Bumm!-ban: »azzal tisztában voltam, hogy nagyon komoly teremtő erővel rendelkezem«. Ezt én is így látom. Így született az ötlet, hogy az ő könyvét dolgozzuk át – árulta el a rendező.