Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Gubík Ági Fejős Éva bőrébe bújik - Trimedio News

Gubík Ági Fejős Éva bőrébe bújik

Az előadás budapesti premierje október 14-én lesz a Hatszín Teátrumban.

Késői negyvenesként gyermeket szülni – Fejős Éva saját babavárásának történetével számos nő reménye és példaképe lett: sokat tett azért, hogy hazánkban kevésbé számítson tabunak, ha egy nő a negyedik X után vág bele a családalapításba. Az ismert írónő életének erről a szakaszáról most színdarab született, amelyben Gubík Ági alakítja majd Évát. A humoros, szórakoztató, izgalmas előadás alapját a Bébi. Bumm! című könyv adja, Ági pedig lelkesen készül a kihívásra.

Fejős Évát meglepte, hogy számos izgalmas, egzotikus helyszínen játszódó regénye közül éppen saját életének ezt a szakaszát, és a Bébi. Bumm! című könyvét szeretné színdarabbá átdolgozni a Bánfalvy Stúdió rendezője.

– Nagyon meglepődtem, amikor a kiadónkból jelezték, hogy megkeresett a Bánfalvy Stúdió rendezője, mert szeretne együtt dolgozni velem. Amikor találkoztam Horváth Csabával, azt állította, hogy az életem szerinte van olyan izgalmas, mint egy regény, és ő kifejezetten a Bébi. Bumm!-ra gondolt, amiben a kései gyerekvállalásomról mesélek. Bár sok olvasóm osztotta és osztja meg velem azóta is a saját történetét, akár kései, akár korai, akár halogatós gyermekvállalásról, vagy éppen reményekről van szó, mégis meglepődtem, hogy a meglehetősen izgalmas, sokszor egzotikus, és mégis életszagú könyveim közül ez keltette fel az érdeklődését – mesélte Éva. – Persze nagyon megörültem, és őrületesen nagy feladatnak tartom, hogy egy egyszemélyes darabnak álmodta meg a rendező a történetet. Drukkolok Gubík Áginak, mert a hétköznapi életben sem egyszerű Fejős Évának lenni, a fejemben élő rengeteg regénykarakterrel, akik időnként beszélnek is hozzám, hát még a színpadon. Mellette persze az sem mindegy, hogy egy olyan érzékeny témát fog meg, amiről mindenkinek megvan a markáns véleménye, akár érinti őt vagy bármelyik szerettét a dolog, akár nem – tette hozzá nevetve az írónő, aki izgatottan várja az október 14-i bemutatót.

Fejős Éva

Gubík Ági boldogan vállalta Éva szerepét, hiszen ismerte és végigkövette kislánya, Linda születésének történetét. Kettejük megismerkedése még várat magára, de Áginak már van élménye az írónővel kapcsolatban.

– Rengeteg embert megszólított körülöttem pár évvel ezelőtt Éva babavárása, hiszen sokat lehetett róla hallani, olvasni. A könyveit is jól ismerem. Személyesen ugyan nem találkoztunk, de pár évvel ezelőtt láttam őt egy étteremben, már a babával az ölében, és felfigyeltem rá, ez megmaradt bennem – mesélte első benyomásait a színésznő. – A felkérésnek pedig igazán örültem, mert jó a téma, az alapanyag. Kihívás is lesz, mert ugyan játszottam már monodrámát, de ebben a mostaniban sok karakter bőrébe kell bújnom, nagyon sok élethelyzetet kell létrehozni, és ez igazán izgalmassá teszi a feladatot. Nőies, humoros, életszerű és kicsit szexi is lesz a könyv alapján készült előadás, amely sok embert szólít meg, hiszen sokan vannak, akik csak később jönnek rá, hogy szeretnének gyereket – mondta.

A Bébi. Bumm! előadást életre hívó Bánfalvy Stúdió rendezője, Horváth Csaba szerint Éva története igazi sikersztori, ezért is szerette volna színpadra állítani.

– Régóta kerestünk egy olyan kortárs hazai szerzőt, aki meg tudja szólítani a széles közönséget. Éva pályáját végigolvasva kiderült, ő egy igazi »selfmade woman«, aki gyerekkori álmát valósította meg a könyveivel, a saját kiadójával, és így vált, ahogy mondani szokták, önerejéből sikeressé. Ahogyan ő írta a Bébi. Bumm!-ban: »azzal tisztában voltam, hogy nagyon komoly teremtő erővel rendelkezem«. Ezt én is így látom. Így született az ötlet, hogy az ő könyvét dolgozzuk át – árulta el a rendező.