Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Három év után ismét az A38-on játszik a KFT

Az 1981-ben alakult zenekar október 19-én számos vendégművésszel lép fel.

A közreműködők között lesz Mohai Tamás gitáros, Sárik Péter zongorista, Solti János dobos és Szekeres András gitáros – olvasható a helyszín közösségi oldalán.

Ezen a koncerten tér vissza a KFT élő műsorába II. Lengyelfi Miklós, a csapat basszusgitárosa. A zenész egészségügyi okokból volt kénytelen kihagyni a nyári fellépéseket, amelyeken lánya, Lengyelfi Eszter helyettesítette. Ezúttal együtt is játszanak.

A fellépő vendégek közül Mohai Tamás egy rövid ideig, 1999-2000-ben maga is tagja volt a KFT-nek, az együttesben akkor éppen nem játszó frontember, Laár András helyén. A KFT Mohaival készítette el Éljen a szerelem című lemezét. A kiváló gitáros-énekes azóta, tehát több mint két évtizede nem lépett fel a KFT-vel együtt, most viszont az ő közreműködésével fog elhangzani az akkori lemez címadó dala.

A KFT 2012 decemberében kezdte múltidéző, lemez(újra)bemutató koncertsorozatát az A38-on, akkor első, 1981 tavaszi fellépésük műsorát vették elő. Ezt követte egy évvel később az Üzenet a liftből/A fodrász című lemez előadása a megjelenés 30. évfordulóján, majd 2014-ben a legsikeresebb KFT-album, az 1984-es Bál az Operában kapcsán játszottak. 2017-ben, a megjelenés 35. évfordulóján a Macska az úton dalai voltak terítéken, 2018-ban az 1988-as Édes élet című lemezé, 2019-ben pedig akusztikus köntösben hangzottak el a KFT dalai az A38-on.

A zenekar eddig tizenegy stúdiólemezt készített, az eddigi utolsó a 2008-ban megjelent A Bábu visszavág volt. A KFT az elmúlt másfél évtizedben fellépett a Budapest Sportarénában, a Müpában és az Operaházban is.

A KFT-ben Laár András énekel és gitározik, Bornai Tibor énekel és billentyűs hangszereken játszik, II. Lengyelfi Miklós basszusgitározik, Márton András pedig dobol. (MTI)

Fotó: Rockbook