Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Petőfi 200 – Caramel első musicalje a Budapest Sportarénában

Neves magyar színészek közreműködésével készül a musical.

A Petőfi-bicentenárium jegyében december 3-án a Budapest Sportarénában mutatják be a Mesterkód című romantikus musicalt, amelynek zenéjét és dalszövegeit Molnár Ferenc Caramel írta.

A zenés darab, amelyben Petőfi Sándor versei is megszólalnak, a szerelem témáját dolgozza fel. Az előadásban ismert és népszerű színészek és popelőadók egyaránt szerepelnek – közölték a szervezők az MTI-vel.

A kommüniké kiemeli: az előadás egyik üzenete, hogy az adatokra és elemzésekre épülő, gépiesített világunkban mennyire fontosak az emberi kapcsolatok, a valódi találkozások és az érzelmek. Az előadást végigkísérik a Lélekdonor című szám motívumai, emellett több új Caramel-dalt hallhat a közönség. A főbb szerepeket Palcsó Tamás, Lutter Imre és Veres Mónika Nika alakítja.

A dalokon Caramel Lutter Imrével dolgozik együtt, a történetet a rendező, Olt Tamás és szerzőtársa, Váradi R. Szabolcs jegyzi. A szereplők között lesz Szulák Andrea, Trokán Péter és Bakos-Kiss Gábor, a produkcióban két kaposvári színész hallgató, Balaskó Bence és Németh Klára is közreműködik.

A jelmezeket Horányi Juli tervezte, a díszlet Wilhelm Judit munkája. A ledfalakból és animációkból álló virtuális díszlet mellett a látványt Fejes Kitty alkotta meg. A párbeszédeket Petőfi Sándor szerelmes versei szövik át.

A musical próbái már zajlanak. Az előadást a Petőfi-bicentenárium keretében a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja, kommunikációs partnerként közreműködik a Petőfi Kulturális Ügynökség.

A 40 éves, kétszeres Fonogram-díjas Molnár Ferenc Caramel 2005-ben egy televíziós tehetségkutatón aratott győzelmével vált országosan ismertté. Az előadó-dalszerző számára a 2010-ben megjelent Lélekdonor című lemez hozta meg az igazi áttörést, eddigi albumai közül négy vezette a magyar listát. Számos slágert írt (Szállok a dallal, Várt váratlan, Mennem kell, Párórára, Te vagy aki kell, Maradjon így, Jelenés), eddig öt alkalommal volt önálló koncertje a Sportarénában.