Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

94 évesen áll újra színpadra Csernus Mariann, az ország legidősebb aktív színésznője

A legendás Kossuth-díjas színésznő a Bethlen Téri Színházban fog fellépni.

2017 után újra látható a Vizsolyi Biblia 2.0. című előadás Csernus Mariann tolmácsolásában. Az idén 94. születésnapját ünneplő legenda az elmúlt négy évtizedben eddig körülbelül 350 alkalommal adta elő saját szerkesztésű estjét, amit a tervek szerint a 2022/2023-as évadban három alkalommal láthat a Bethlen Téri Színház közönsége. Az első előadás november 2-án, 19:00-kor lesz a VII. kerületi teátrumban. A hírről a színház évadbejelentő sajtótájékoztatóján értesült a közönség. Az ország legidősebb aktív színésznője nem tudott személyesen részt venni a sajtótájékoztatón, de rendezőasszisztense, Navarrai Mészáros Márton személyesen juttatta el a Pesti Magyar Színház művésznőjének levelét, amit teljesen terjedelmében közlünk.

„Tisztelt Közönség!

Valaki volt olyan kedves, hogy felhívta a figyelmemet arra, hogy 2017 óta nem játszottam a Vizsolyi Bibliát. Sem a Magyar Színházban, ahol 2006-ban újra bemutattam, sem másutt. Most felkértek rá, újból játszom, három alkalommal – ezúttal a Bethlen téren. Örülök neki, mert habár kilencvennégy éves leszek a következő hónapban, a kisujjamban van a teljes Újszövetség: a Bibliával kelek-fekszem.

Önálló estem két részből áll, nagyjából bő egy órát töltök színpadon. Az első részben az Elöljáró Beszéd, Mózes első könyve, a Bírák könyve, Sámuel első könyve, Dávid LI-ik Zsoltára hangzik el. A másodikban Ézsaiás Próféta könyve, Máté írása szerént való Evangéliom, majd János evangéliuma, végül Szent Jánosnak Jelenése következik. A lezárás változatlanul Pál első levele a korinthosziakhoz. Csók, Mariann.”

A művésznő tavasz óta nem állt a világot jelentő deszkákon, de már gőzerővel készül a fellépésre; a napokban készült el a vadonatúj kosztümje, illetve vadonatúj képeket is késztettek róla a produkcióhoz. Az előadást a Bethlen Téri Színházon kívül Erzsébetváros Önkormányzata támogatja. A VII. kerület alpolgármestere, Szűcs Balázs református lelkész a sajtótájékoztatón hozzáfűzte; a kerület célja, hogy ilyen és ehhez hasonló színvonalas, kulturális programokat támogassanak a jövőben.

Fotó: Hatházi Tamás