Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Diana Krall jövőre újra Budapesten lép fel

Az énekesnő karrierje három évtizede töretlen.

Hetedik magyarországi koncertjét adja jövőre Diana Krall. A kétszeres Grammy-díjas, világhírű kanadai dzsesszénekes, zongorista és zeneszerző 2023. május 21-én lép fel Budapest Sportarénában – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

Diana Krall lemezei több mint 15 millió példányban fogytak világszerte, ő az egyetlen énekesnő, akinek nyolc albuma is a Billboard dzsesszlista élén kezdett. A művész idén augusztusban nagy sikerű koncertet adott a VeszprémFesten.

A Vancouver melletti Nanaimóban született énekesnő Kanada nyugati részén nőtt fel, és négyéves korában kezdett zongorázni. Tizenöt évesen már helyi dzsessz bárokban lépett fel, ösztöndíjat kapott a rangos bostoni Berklee College-ba. Debütáló albuma 1993-ban jelent meg Stepping Out címmel, az áttörés 1999-ben jött el a When I Look in Your Eyes című anyaggal, amely 52 héten át vezette a Billboard dzsessz toplistáját, platinalemez lett az Egyesült Államokban és Kanadában is. Diana Krall következő albuma, a The Look of Love (2001) bekerült a Billboard albumlista legjobb tíz felvétele közé.

Felvételei számos filmben felcsendültek, előadói szerepkörét az évek alatt kiterjesztette a dalszerzésre, a produceri munkára és a hangszerelésre is. Számos világhírű előadóval, köztük Paul McCartney-val, Barbra Streisanddal és Tony Bennettel dolgozott együtt, sokat turnézik, mindenütt telt házak előtt, fellép a legnagyobb dzsesszfesztiválokon, valamint az észak-amerikai, az európai, az ázsiai és az ausztrál koncerttermekben.

2009-ben a Billboard magazin a kétezres évtized második legnagyobb dzsesszművészének választotta. Szinte minden jelentős szakmai elismerést bezsebelt három évtizede tartó karrierje során.

Fotó: jegy.hu