Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

November 3-án kerül a magyar mozikba az Ennio Morriconéról szóló dokumentumfilm

156 percben mutatják be a legendás zeneszerző életét.

November 3-án kerül a magyar mozikba Ennio Morricone legendás olasz zeneszerző életútját bemutató dokumentumfilm Giuseppe Tornatore rendezésében.

Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző életútján kíséri végig a nézőket a 156 perces dokumentumfilm: a Sergio Leone-filmektől az Oscar-életműdíjon át az Aljas nyolcas című Tarantino-alkotásig, amelyért Morricone megkapta az Oscar-díjat – tájékoztatta a Pannonia Entertainment, a film forgalmazója az MTI-t kedden.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy Tarantino az Aljas nyolcasban használt először zeneszerzőt, Morricone pedig a filmzenéhez felhasznált néhány korábban nem hallott dallamot azokból, amit még John Carpenter 1982-es A dolog című sci-fi horrorfilmjéhez írt.

A dokumentumfilm betekintést nyújt a világkörüli turnék kulisszák mögé is, felvételekkel és több interjú segítségével, köztük magáéval a rendezőével is. Olyan nagyságok, színészek, rendezők és kollégák mesélnek történeteket, mint Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy John Williams.

A dokumentumfilmet először 2021-ben mutatták be Velencében.

Mint írják, a rendezői feladatokat az a Giuseppe Tornatore látta el, akivel többek között az Oscar-díjas Cinema Paradisóban dolgozott együtt a világhírű zeneszerző és akivel csaknem három évtizeden át elválaszthatatlanok voltak egymástól – áll a közleményben. (MTI)