Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Plácido Domingo márciusban az MVM Dome-ban lép fel

A világsztár koncertjén klasszikus és imert operarészletek csendülnek fel.

Plácido Domingo 2023. március 4-én az MVM Dome-ban ad koncertet, a világhírű operaénekes mellett vendégként fellépnek a 2022-es Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai is – olvasható a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Plácido Domingo több mint 60 éve varázsolja el jellegzetes és érzelemdús hangjával a közönséget világszerte, karrierje során több mint 4000 előadáson, koncerten lépett fel, több mint 150 szerepet megformálva. Három híres operafilm is fűződik nevéhez, Rosi Carmenje, valamint Zeffirelli La Traviataja és Otellója. A világhírű operaénekes karmesterként is tevékenykedik, több mint 600 operaelőadást és szimfonikus koncertet vezényelt – emlékeztetnek a közleményben.

Kiemelik, hogy a 82 évesen is rendkívül aktív spanyol énekes-karmester különleges kapcsolatot ápol Magyarországgal, a magyar klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok nemzetközi mentora és támogatója. Domingo amellett, hogy gyakran találkozik a Virtuóz-tehetségekkel, segíti is őket pályájuk elindításában, a szerencsés fiatalok már több nemzetközi koncerten is felléphettek vezényletével. 2020-ban az öt országban sugárzott tehetségkutató műsor zsűrijében is helyet foglalt – írják a szervezők.

A 2023 márciusi koncertjén klasszikus és ismert operarészletek csendülnek fel, a maestrót a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri. Az est különlegessége, hogy vendégként fellép fia, Plácido Domingo Jr., valamint a 2022-es Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai. (MTI)