Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Visszatér Magyarországra Rick Astley

Paloznakon találkozhat újra a világsztárral a magyar közönség.

Nik West, Rick Astley, a Thievery Corporation, a Dirty Loops és az Incognito is fellép a jövő évi Paloznaki Jazzpikniken. A tizenegyedik alkalommal megszervezett fesztivál 2023. augusztus 3-től 5-ig tart a Balaton-felvidéken – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A jövő évi Jazzpikniket Nick West amerikai funk-rock és soul énekes és basszusgitáros nyitja. Már egészen fiatalon a legnagyobbak mellett zenélt, olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Dave Stewart (Eurythmics) vagy Prince. Szólistaként az AC/DC Back in Black című albumának újraéneklése kapcsán lett ismert.

Az augusztus 3-i nyitóestén színpadra lép Rick Astley, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb popénekese is, akinek Never Gonna Give You Up című slágerére mindenki emlékszik. A 2000-es években válogatás-albumokkal jelentkezett, az MTV Europe Music Awards-on 2008-ban minden idők legjobb előadójának választották. Ötvenedik születésnapjára megjelent albuma 2016-ban vezette a brit lemezlistát, két évre rá újabb anyaggal jelentkezett Beautiful Life címmel. 2019-ben sikeres koncertet adott a Paloznaki Jazzpikniken, ahová jövőre visszatér.

A fesztivál második napján, augusztus 4-én az elektronikus zenei szintér népszerű előadója, a Thievery Corporation játszik. A washingtoni duó története több mint két évtizede indult, zenéjükben a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika műfaja keveredik. 1997-es debütáló lemezük, a Sounds from the Thievery Hi-Fi az elektronikus zene egyfajta újradefiniálásaként született meg, majd tovább tíz stúdióalbumot jelentettek meg. Több mint egymillió eladott lemezeiket saját produkcióban, függetlenként dobták piacra, mégis, a mai napig meghatározó szereplői az elektronikus zenének.

A pénteki este a pop-funk-jazz fusion alapú zenét játszó svéd trió, a Dirty Loops koncertjével folytatódik. 2011-ben három fiatal zenész (Jonah Nilsson – ének, billentyűk; Henrik Linder – basszusgitár; Aron Mallergardh – dob) a Youtube-ra feltöltött sajátos Lady Gaga-feldolgozásával lett ismert, videójuk hatalmas nézettséget hozott. A kísérletnek induló, pop-funk-jazz fusion feldolgozásokon alapú sorozatuk ma már világhírű produkciónak számít, 2014 óta saját albumokat is megjelentetnek.

A zárónapon, 2023. augusztus 5-én szombaton a Jazzpikniken ad koncertet az acid-jazz egyik legfontosabb zenekara, az Incognito. A hetvenes évek brit fúziós jazz-funk világából kinőtt csapat Paul „Tubbs” Williams és Jean-Paul „Bluey” Maunick stúdióprojektjének indult. Az együttest 1979-ben alapította Tubbs és Bluey, egyik legfőbb inspirálójuk a Funkadelic volt. Az áttörés 1990 után következett, amikor Gilles Peterson kiadójához, a Talkin’ Loud-hoz szerződtek. 1991-ben Ronnie Laws Always There című dalának feldolgozásával robbantak be, egy évre rá jelent meg Don’t You Worry ’bout a Thing című daluk, amely nagy sláger lett. Az Incognito innentől ontotta a klubslágereket. Az időről időre újjáalakuló csapatban mintegy 150 muzsikus fordult meg, de a kulcsfigura továbbra is Bluey.