Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kristen Stewart lesz a februári filmfesztivál zsűrielnöke

A színésznő több mint húsz évvel ezelőtt kezdte pályafutását.

Kristen Stewart színész-filmrendező lesz a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke – számolt be róla a deadline.com hollywoodi portál.

– Fiatal, ragyogó és jelentős munka áll már mögötte, Kristen Stewart tökéletes híd Amerika és Európa között – méltatta a sztárt a Berlinale két igazgatója, Mariette Rissenbeek és Carlo Chatrian. Hozzátették, hogy számos emlékezetes karaktert formált meg filmjeiben, köztük az Alkonyat Belláját vagy a walesi hercegnét, és nemzedéke egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb színészének tekintik.

A 32 éves színésznő már két évtizede forog a filmvilágban. David Fincher Pánikszoba című 2002-ben bemutatott filmjében Jodie Foster partnereként robbant be a köztudatba, majd 2008 és 2012 között az Alkonyat-filmek főszereplőjeként aratott sikert világszerte. Legutóbbi munkái közé tartozott a Spencer című filmben Diana hercegnő szerepe, amelyért idén Oscarra is jelölték.

Filmrendezőként 2014-ben debütált, azóta egy rövidfilmjét a velencei filmfesztiválon, egy másikat pedig Cannes-ban mutatta be. Most dolgozik The Chronology of Water című első nagyjátékfilmjén, Lidia Yuknavitch amerikai író memoárjainak adaptációján.

A Berlinale nemzetközi zsűrijének további tagjait később jelentik be. A fesztivált 2023. február 16. és február 26. között rendezik meg. A filmmustra tiszteletbeli Arany Medve-életműdíjával tünteti ki Steven Spielberg filmrendezőt. (MTI)