Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Megjelent a Katinka életrajzi filmjének zenéje

A zeneanyag már elérhető valamennyi ismert digitális platformon.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról készült, idén májusban bemutatott film kísérőzenéjét Tövisházi Ambrus készítette.

– Nem hősies zenét írtam hozzá (bár az is van benne), hiszen ez nem egy hősies film, hanem olyan, ami arról szól, hogy mi van akkor, amikor vége van a sikernek, és ez egy sokkal érdekesebb téma – írta közösségi oldalán a zeneszerző.

A Katinka című, tizennégy számból álló instrumentális zeneanyag valamennyi ismert digitális platformon elérhető. Tövisházi Ambrus úgy fogalmazott, hogy a zenében bele akarta vinni az úszás monotonitását, a versenyző által beleadott felemelő erőt, valamint az élsportoló pályafutásának drámáit is.

A Katinka című, mintegy százperces műben a nézők megismerhetik a klasszis versenyző életútját, amelynek csúcspontjaként a 2016-os riói olimpián három arany- és egy ezüstérmet nyert. A film az úszónő legnagyobb győzelmeit az eredeti felvételeken idézi fel újra, az alkotásban Hosszú Katinka családja és barátai mellett korábbi edzői, valamint pályatársai is megszólalnak. A rendező Pálinkás Norbert volt.

A 46 éves Tövisházi Ambrus több mint húsz éve ismert szereplője a hazai könnyűzenei színtérnek. Korábbi (Amorf Ördögök, Amorf Lovagok) és jelenleg is aktív (Erik Sumo, Péterfy Bori & Love Band) formációiban zenét szerez, szövegeket ír, énekel és billentyűs hangszereken játszik. Számos filmhez írt zenét, ezek közé tartozik Az igazi Mikulás (2005) és a Liza, a rókatündér (2015). Az Erik Sumo a közelmúltban két lemezt is megjelentetett Words Vol. 1 és 2 címmel. (MTI)

Fotó: Illyés Tibor/MTI