Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Oszvald Marika születésnapi jutalomjátéka az Erkel Színházban

Jövőre lesz ötven éve Oszvald Marika a pályán.

Születésnapja és pályafutásának 50. évfordulója alkalmából köszönti Oszvald Marika Kossuth-díjas színésznőt, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját a Monarchia Operett és a Pesti Broadway Alapítvány. Oszvald Marika főszereplésével az ő jutalomjátékaként mutatják be a Sissi, a Magyar Királyné című operettet tavasszal az Erkel Színházban.

Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a Magyar Királyné című operettje Oszvald Marika dupla jutalomjátéka; a színművész a 2023. április 30-i előadáson ünnepli 70. születésnapját és pályafutásának 50. évfordulóját.

Az estét különleges programelemek színesítik. A produkció után Somogyi Szilárd, Nádasdy Kálmán-díjas rendező köszönti Oszvald Marikát a színpadon és az operett műfaját érintő bejelentést tesz. Peller Károly, Szendy Szilvi és Kerényi Miklós Máté személyre szóló dallal lepik meg az ünnepeltet, Oszvald Marika pedig egy ritkaságnak minősülő Huszka-számon keresztül közös daltanulásra hívja a nézőket – írták.

A Sissi, a magyar királyné a Monarchia Operett előadásában lesz látható. A kétfelvonásos produkció az Osztrák-Magyar Monarchia történelmének egyik legizgalmasabb, magyar vonatkozású szerelmi történetét meséli el, amely a volt szabadságharcos, gróf Andrássy Gyula és Erzsébet királyné között szövődött a politika viharos időszakában, és amelynek a Sissiről szóló legújabb, német filmes feldolgozások is figyelmet szentelnek – áll a közleményben.

Az előadásban Sissi szerepét Denk Viktória játssza, gróf Andrássy Gyula alakját Árvai Dániel kelti életre, a szereplők között megtalálható Peller Károly és Kerényi Miklós Máté, míg a dupla jubileumot ünneplő Oszvald Marikát az egész játékot bonyolító Waldeck grófnőként láthatja a közönség. (MTI)