Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A Dal 2023 – Meghosszabbították a jelentkezési határidőt

Január 22-ig lehet jelentkezni.

A Dunán tavasszal a legújabb magyar dalokkal és különleges zenei koncepcióval tér vissza A Dal. Ismét 40 produkció mutatkozik be a heteken át tartó dalválasztó műsorban – közölte az MTVA pénteken az MTI-vel.

A versenydalok élőben hangzanak el, az elődöntőben akusztikus hangszerelésben, a döntőben szimfonikus feldolgozásban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. A győztes dal előadója Az Év Dala 2023 cím, illetve a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben. A szakmai zsűri újra a nézőkkel együtt keresi Magyarország slágerét.

Mint írták, a műfaji sokszínűséget támogató dalverseny mindenki előtt nyitott. Pályázni legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely még nem, vagy legkorábban 2022. augusztus 20. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében.

A további pályázati feltételek megtalálhatók az adal.hu oldalon, amelyen keresztül január 22. vasárnap 22 óráig lehet jelentkezni az online adatlap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.