Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Sztárok is lehetnek digitális forradalmárok – Csonka András, Katica és Forgács Gábor folyamatosan tanul

Az online tér mára megkerülhetetlen részévé vált az életünknek.

A fiatalok szinte csak a digitális platformokon tájékozódnak és itt követik kedvenceiket. Így persze a művészvilágnak is fel kellett költöznie az internetre.

A digitális forradalom valamikor 1950 körül indult világhódító útjára, de mondhatjuk, hogy az egyszeri embert érintő újítások valamikor a ’90-es évek derekán robbantak be a köztudatba, amikor az internet már nem csak a sci-fikben bemutatott, jövőbemutató eszköz volt, hanem a mindennapjaink része lett. Aztán persze megszületett az a generáció, akiket a szaknyelv digitális nomádokként emleget. Ők azok, akik okostelefonokon és egyéb digitális eszközökön szocializálódtak. De a technológia mindenkié és ma már elengedhetetlen kelléke a kommunikációnak, legyen szó az utca emberéről, vagy akár művészekről, előadókról, akik a közösségi oldalakon, vagy zenemegosztó portálokon keresztül tartják a kapcsolatot a közönségükkel, vagy éppen a távol élő barátaikkal, rokonaikkal. Így interneteznek ők…

Csonka András igazi „forradalmár”

CsonkaBandi

A népszerű színész egyike azoknak a művészeknek, akik nem tegnap ismerték fel, hogy a digitalizáció nem valami ördögtől való dolog, inkább a lehetősége annak, hogy ott is jelen legyenek, ahol a Z és az Alfa generáció, vagyis az 1995 és 2010 között született fiatalok „tanyáznak”.

– Mondhatjuk, hogy régi motoros vagyok az online térben, hiszen amikor Magyarországon berobban az iWiW, én regisztráltam és osztottam is meg tartalmakat, vagyis bejegyzéseket. Furcsamód, édesanyám halálakor rengeteget segített az a sok szeretet, ami áradt felém a ”követőimtől”. Később, ahogy fejlődött az online-világ, valahogy kötelességemnek éreztem, hogy jelenlegyek. Így még a kezdetek-kezdetén regisztráltam a Facebook-ra és az Instagramra is. Aztán olvastam arról az őrületről amit a musica.ly közönségtalálkozó okozott a Mamutban, ha jól emlékszem 2018-ban. Ekkor regisztráltam oda is és megcsináltam az első „tátogós” videómat. Innen egyenes út vezetett a TikTok-ra, ahol mára 180 ezer követőm van. Tulajdonképpen a közösségi felületeimmel mára több mint 500 ezer embert érek el, ami színészként szerintem egy egészen jó is szám – mondta Csonka András a Trimedio Newsnak. Andrással egyébként videóhívásban beszélgettünk éppen az egyik közösségi platformon, mivel éppen egy tengerjáróhajón piheni ki a tavalyi év fáradalmait. Pici elárulta, hogy folyamatosan szeretne fejlődni technológiai téren és nagyon élvezi a megújuló kihívásokat, amelyek az online térben várnak egy „utazóra”.

Forgács Gábor: A kor az interneten is csak egy szám

forgacsgabor
Fotó: MTVA / Zih Zsolt

A 75 éves színész-humoristát jóval korábban rabul ejtette a technológia, mint azt gondolnánk. A színész ugyanis eredeti, vagy inkább első szakmája szerint irodagép műszerész. Ez a foglalkozás ugyan mára már nem létezik, de mégis megadta az irányt Forgács Gábornak, vagyis egész életében nyitott és érdeklődő maradt ebben a tekintetben is.

– Ismerem a ma népszerű közösségi platformokat, de én csak a Facebookon vagyok rajta. Időről időre osztok is meg tartalmakat, de leginkább szemlélődője vagyok az ottani eseményeknek. Szeretem, hogy az algoritmus figyeli, mire vagyok nyitott, így koncentráltan kapom a híreket és persze látom, mi foglalkoztatja a barátaimat, ismerőseimet, kezdte a színész, aki legutóbb a Sztárüzeneten keresztül vállalta köszöntő üzeneteket küld megrendelésre az online téren keresztül.

– Nagyon élveztem a „sztárüzeneteket”, melyekre felkértek. Jó érzés volt, hogy úgy lehettem részese számomra idegen emberek örömének, ünnepének, hogy valójában én otthon voltam és egy videó formájában jelentem meg a jeles napon, köszöntve az ünnepeltet – magyarázta a színész lapunknak, majd hozzátette, kifejezetten szeret videós formában beszélgetni barátaival és szeretteivel.

Katica: Van még hova fejlődnöm

katica

Tóth Katalin, vagy ahogyan a rajongói ismerik, Katica nem tagadja, egy kicsit talán későn kapott észbe, így egyelőre keresi a módját, hogyan „szaporítsa” követői számát a közösségi felületeken. Az énekesnő ennek ellenére hasznosnak tartja ezeket a platformokat és viszonylag sok időt is tölt a böngészéssel. Erről a Trimedio Newsnak mesélt.

– A Facebookon két profilt is használok. Az egyiket a privát kapcsolataimnak tartom fenn, míg a másik az ügynevezett hivatalos oldalam, melyen keresztül a rajongókkal tartom a kapcsolatot és persze a fellépéseket is gyakran ezen keresztül szervezem le. Az igazat megvallva kicsit talán későn vettem észre, mennyire fontos az online jelenlét, de igyekszem behozni a lemaradásomat – mesélte nevetve az énekesnő.

– Egyelőre még keresem a „Szent Grált”, vagyis igyekszem rájönni, hogyan lehet növelni a követőszámokat a különböző felületeken. Mindenesetre jelen vagyok az Instagramon is és persze a dalaimat feltöltöm a YouTubra is. Egyébként viszonylag sok időt töltök a közösségi oldalakon. Tulajdonképpen a hírek java része így jut el hozzám. Itt tájékozódom a világ dolgairól – tette hozzá Katica.

Bárki vásárolhat magyar sztároktól személyes üzeneteket. A kezdeményezés nagyon népszerű már Magyarországon is. A lista elég hosszú, mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. A Trimedio sztárjai is kezdenek feltűnni az oldalon, amelyet itt találhatunk: www.sztaruzenet.hu.

De hogy mit is kell tenni, ha szeretnénk meglepni egy szerettünket vagy akár egy barátot?

Csak ezt a pár lépést kell betartanod:

– Felmész az oldalra: www.sztaruzenet.hu

– Kiválasztod a sztárt,

– Rányomsz a megrendelésre,

– Regisztrálsz az oldalra, emailcím, jelszó.

– Megírod a kívánságodat részletesen,

– Milyen alkalomra lesz az üzenet? (kiválasztod)

– Ki küldi az üzenetet? (beírod)

– Kinek szól az üzenet? (beírod)

– Mit mondjon a sztár, hogyan szeretnéd, hogy mondja? (leírod 500 karakterben)

– Befoglalódik a pénzösszeg a kártyádról (csak akkor fizetsz, ha elkészül a videó)

Pár napon belül, egyszer csak megkapod az emailt, hogy kedvenced elfogadta a kérésedet és elkészítette neked a sztárüzenet videódat! Az emailben kapott linken keresztül hozzájutsz a videódhoz. Letöltöd, vagy csak kimásolod a linket, és átadod annak a sztárüzenetet, akinek szántad.

sztaruzenet