Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sztárok is lehetnek digitális forradalmárok – Csonka András, Katica és Forgács Gábor folyamatosan tanul

Az online tér mára megkerülhetetlen részévé vált az életünknek.

A fiatalok szinte csak a digitális platformokon tájékozódnak és itt követik kedvenceiket. Így persze a művészvilágnak is fel kellett költöznie az internetre.

A digitális forradalom valamikor 1950 körül indult világhódító útjára, de mondhatjuk, hogy az egyszeri embert érintő újítások valamikor a ’90-es évek derekán robbantak be a köztudatba, amikor az internet már nem csak a sci-fikben bemutatott, jövőbemutató eszköz volt, hanem a mindennapjaink része lett. Aztán persze megszületett az a generáció, akiket a szaknyelv digitális nomádokként emleget. Ők azok, akik okostelefonokon és egyéb digitális eszközökön szocializálódtak. De a technológia mindenkié és ma már elengedhetetlen kelléke a kommunikációnak, legyen szó az utca emberéről, vagy akár művészekről, előadókról, akik a közösségi oldalakon, vagy zenemegosztó portálokon keresztül tartják a kapcsolatot a közönségükkel, vagy éppen a távol élő barátaikkal, rokonaikkal. Így interneteznek ők…

Csonka András igazi „forradalmár”

CsonkaBandi

A népszerű színész egyike azoknak a művészeknek, akik nem tegnap ismerték fel, hogy a digitalizáció nem valami ördögtől való dolog, inkább a lehetősége annak, hogy ott is jelen legyenek, ahol a Z és az Alfa generáció, vagyis az 1995 és 2010 között született fiatalok „tanyáznak”.

– Mondhatjuk, hogy régi motoros vagyok az online térben, hiszen amikor Magyarországon berobban az iWiW, én regisztráltam és osztottam is meg tartalmakat, vagyis bejegyzéseket. Furcsamód, édesanyám halálakor rengeteget segített az a sok szeretet, ami áradt felém a ”követőimtől”. Később, ahogy fejlődött az online-világ, valahogy kötelességemnek éreztem, hogy jelenlegyek. Így még a kezdetek-kezdetén regisztráltam a Facebook-ra és az Instagramra is. Aztán olvastam arról az őrületről amit a musica.ly közönségtalálkozó okozott a Mamutban, ha jól emlékszem 2018-ban. Ekkor regisztráltam oda is és megcsináltam az első „tátogós” videómat. Innen egyenes út vezetett a TikTok-ra, ahol mára 180 ezer követőm van. Tulajdonképpen a közösségi felületeimmel mára több mint 500 ezer embert érek el, ami színészként szerintem egy egészen jó is szám – mondta Csonka András a Trimedio Newsnak. Andrással egyébként videóhívásban beszélgettünk éppen az egyik közösségi platformon, mivel éppen egy tengerjáróhajón piheni ki a tavalyi év fáradalmait. Pici elárulta, hogy folyamatosan szeretne fejlődni technológiai téren és nagyon élvezi a megújuló kihívásokat, amelyek az online térben várnak egy „utazóra”.

Forgács Gábor: A kor az interneten is csak egy szám

forgacsgabor
Fotó: MTVA / Zih Zsolt

A 75 éves színész-humoristát jóval korábban rabul ejtette a technológia, mint azt gondolnánk. A színész ugyanis eredeti, vagy inkább első szakmája szerint irodagép műszerész. Ez a foglalkozás ugyan mára már nem létezik, de mégis megadta az irányt Forgács Gábornak, vagyis egész életében nyitott és érdeklődő maradt ebben a tekintetben is.

– Ismerem a ma népszerű közösségi platformokat, de én csak a Facebookon vagyok rajta. Időről időre osztok is meg tartalmakat, de leginkább szemlélődője vagyok az ottani eseményeknek. Szeretem, hogy az algoritmus figyeli, mire vagyok nyitott, így koncentráltan kapom a híreket és persze látom, mi foglalkoztatja a barátaimat, ismerőseimet, kezdte a színész, aki legutóbb a Sztárüzeneten keresztül vállalta köszöntő üzeneteket küld megrendelésre az online téren keresztül.

– Nagyon élveztem a „sztárüzeneteket”, melyekre felkértek. Jó érzés volt, hogy úgy lehettem részese számomra idegen emberek örömének, ünnepének, hogy valójában én otthon voltam és egy videó formájában jelentem meg a jeles napon, köszöntve az ünnepeltet – magyarázta a színész lapunknak, majd hozzátette, kifejezetten szeret videós formában beszélgetni barátaival és szeretteivel.

Katica: Van még hova fejlődnöm

katica

Tóth Katalin, vagy ahogyan a rajongói ismerik, Katica nem tagadja, egy kicsit talán későn kapott észbe, így egyelőre keresi a módját, hogyan „szaporítsa” követői számát a közösségi felületeken. Az énekesnő ennek ellenére hasznosnak tartja ezeket a platformokat és viszonylag sok időt is tölt a böngészéssel. Erről a Trimedio Newsnak mesélt.

– A Facebookon két profilt is használok. Az egyiket a privát kapcsolataimnak tartom fenn, míg a másik az ügynevezett hivatalos oldalam, melyen keresztül a rajongókkal tartom a kapcsolatot és persze a fellépéseket is gyakran ezen keresztül szervezem le. Az igazat megvallva kicsit talán későn vettem észre, mennyire fontos az online jelenlét, de igyekszem behozni a lemaradásomat – mesélte nevetve az énekesnő.

– Egyelőre még keresem a „Szent Grált”, vagyis igyekszem rájönni, hogyan lehet növelni a követőszámokat a különböző felületeken. Mindenesetre jelen vagyok az Instagramon is és persze a dalaimat feltöltöm a YouTubra is. Egyébként viszonylag sok időt töltök a közösségi oldalakon. Tulajdonképpen a hírek java része így jut el hozzám. Itt tájékozódom a világ dolgairól – tette hozzá Katica.

Bárki vásárolhat magyar sztároktól személyes üzeneteket. A kezdeményezés nagyon népszerű már Magyarországon is. A lista elég hosszú, mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. A Trimedio sztárjai is kezdenek feltűnni az oldalon, amelyet itt találhatunk: www.sztaruzenet.hu.

De hogy mit is kell tenni, ha szeretnénk meglepni egy szerettünket vagy akár egy barátot?

Csak ezt a pár lépést kell betartanod:

– Felmész az oldalra: www.sztaruzenet.hu

– Kiválasztod a sztárt,

– Rányomsz a megrendelésre,

– Regisztrálsz az oldalra, emailcím, jelszó.

– Megírod a kívánságodat részletesen,

– Milyen alkalomra lesz az üzenet? (kiválasztod)

– Ki küldi az üzenetet? (beírod)

– Kinek szól az üzenet? (beírod)

– Mit mondjon a sztár, hogyan szeretnéd, hogy mondja? (leírod 500 karakterben)

– Befoglalódik a pénzösszeg a kártyádról (csak akkor fizetsz, ha elkészül a videó)

Pár napon belül, egyszer csak megkapod az emailt, hogy kedvenced elfogadta a kérésedet és elkészítette neked a sztárüzenet videódat! Az emailben kapott linken keresztül hozzájutsz a videódhoz. Letöltöd, vagy csak kimásolod a linket, és átadod annak a sztárüzenetet, akinek szántad.

sztaruzenet